in

Criza în Educație și Sănătate! Acuzații USR împotriva Guvernului Ciolacu și PNL

Cătălin Drulă, a lansat o serie de acuzaţii grave referitoare la managementul bugetar şi deciziile politice ale premierului Marcel Ciolacu.

Criza în Educație și Sănătate! Acuzații USR împotriva Guvernului Ciolacu și PNL

Acuzațiile se concentrează pe distribuirea inechitabilă a resurselor bugetare, afectând în mod direct educaţia şi sănătatea.

Situaţia alarmantă descrisă de Drulă începe cu problema transportului elevilor. Conform liderului , mulţi elevi s-au întors din vacanţă doar pentru a descoperi că nu au mijloace de transport pentru a ajunge la şcoală.

Această problemă ar fi rezultatul neplății transportatorilor de către guvern, o promisiune de transport gratuit rămânând doar în stadiul de declaraţii televizate.

„În jumătate din ţară, elevii […] au descoperit că n-au cu ce ajunge la şcoală”, afirmă Drulă, subliniind astfel efectele directe ale deciziilor guvernamentale asupra elevilor.

Criticile nu se opresc aici. Drulă adaugă că situaţia din spitale este la fel de gravă, cu angajările blocate şi personalul medical epuizat şi ameninţând cu greva.

El acuză guvernul că a ignorat criza acută de personal din sănătate, în ciuda existenţei unui număr mare de tineri medici aflaţi în căutarea unui loc de muncă. „4.000 de tineri, abia deveniţi medici, sunt şomeri”, spune Drulă, ilustrând impactul deciziilor guvernamentale asupra sectorului medical.

Favorizarea „Specialilor”

În contrast cu aceste tăieri bugetare, Drulă remarcă că nu există austeritate când vine vorba de „speciali”, referindu-se la beneficiarii pensiilor speciale.

El subliniază că bugetul pentru pensiile speciale a crescut semnificativ, în timp ce sectoare vitale precum educaţia şi sănătatea suferă din cauza lipsei fondurilor. „În 2023, „specialii” s-au înmulţit de trei ori faţă de 2022”, atrage atenţia Drulă, accentuând discrepanţa în distribuţia resurselor.

Drulă încheie cu o notă de avertizare, susţinând că românii vor reacţiona împotriva acestor decizii nedrepte şi absurde. El prezice că aceste politici vor avea repercusiuni electorale pentru guvernul Ciolacu şi . „Românii abia aşteaptă să le trimită nota de plată!”, conchide Drulă, anticipând o schimbare de direcţie în preferinţele electoratului.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter