in

Criză termoenergetică în București! Sute de blocuri fără căldură și apă caldă în toate sectoarele

O avarie la rețeaua Termoenergetica a lăsat sute de blocuri fără apă caldă și căldură, afectând major confortul locuitorilor.

Criză termoenergetică în București! Sute de blocuri fără căldură și apă caldă în toate sectoarele

Situația este cu atât mai gravă cu cât toate sectoarele orașului sunt impactate, cu un accent deosebit pe problemele din Sectorul 2.

Compania Municipală (CMTEB) a făcut publică, pe data de 18 ianuarie 2024, o situație alarmantă: 277 de imobile din Capitală sunt lipsite complet de apă caldă și căldură, iar alte 418 beneficiază doar parțial de aceste servicii. Această avarie, care afectează calitatea vieții bucureștenilor, a fost cauzată de probleme tehnice ale rețelei, punând în lumină vulnerabilitățile infrastructurii de termoficare a orașului.

Conform aplicației TermoAlert, la momentul actual, eficiența sistemului de termoficare este de 93%, ceea ce înseamnă că majoritatea bucureștenilor au acces la serviciile de bază. Cu toate acestea, numărul mare al imobilelor afectate ridică serioase semne de întrebare cu privire la capacitatea CMTEB de a gestiona și întreține eficient rețeaua.

Pe site-ul CMTEB, cifrele privind numărul imobilelor afectate sunt chiar mai mari decât cele raportate inițial. Această discrepanță între surse diferite de informații nu face decât să amplifice incertitudinea și frustrarea cetățenilor, care sunt nevoiți să suporte consecințele unei infrastructuri învechite și insuficient întreținute.

Sectorul 2 – cel mai afectat

Din păcate, situația este și mai gravă în Sectorul 2, unde numărul imobilelor fără apă caldă și căldură este disproporționat de mare comparativ cu alte sectoare ale orașului. Acest lucru demonstrează o distribuție inegală a problemelor și, eventual, o gestionare defectuoasă a rețelei în anumite zone.

CMTEB a publicat o listă detaliată a avariilor pe site-ul său, oferind astfel locuitorilor posibilitatea de a urmări stadiul reparațiilor. Este de menționat că această listă este actualizată constant, reflectând eforturile companiei de a menține publicul informat.

Se așteaptă ca, până cel târziu sâmbătă, 20 ianuarie, avaria să fie remediată, iar locuitorii afectați să-și recapete accesul la apă caldă și căldură. Această promisiune vine ca un oarecare alinare pentru bucureșteni, dar nu elimină îngrijorările pe termen lung legate de fiabilitatea sistemului de termoficare al Capitalei.

Situația actuală din București arată clar că există o nevoie urgentă de modernizare și eficientizare a rețelei Termoenergetica. Bucureștenii așteaptă soluții concrete și durabile pentru a evita repetarea unor astfel de situații în viitor.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter