in

Cum a trăit Laura Giurcanu cutremurul neobișnuit din New York

Un eveniment rar și neașteptat a zguduit temeliile unei dintre cele mai vibrante metropole ale lumii – New York.


Un cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter a trezit atenția nu doar a localnicilor, dar și a oaspeților orașului, printre care s-a numărat și , cunoscută pentru victoria sa la America Express, împreună cu sora sa Bianca.

În timp ce se aflau în camera lor de hotel, s-a declanșat o serie de secunde care le vor rămâne întipărite în memorie pentru mult timp. Despre aceste momente, Laura a împărtășit experiența sa personală pe o rețea de socializare, surprinzând emoția și confuzia trăite în timp real.

Seismul, deși a durat doar câteva secunde, s-a resimțit cu o intensitate neobișnuită, zguduind serios clădirea în care se aflau și lăsându-le pe cele două să se întrebe dacă ceea ce simțeau era cu adevărat un cutremur.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @lauragiurcanu

Un seism rar pentru New York

Cu toate că New York nu este cunoscut ca o zonă cu o activitate seismică frecventă, seismul din 5 aprilie a intrat în istorie ca fiind cel mai puternic cutremur resimțit în ultimii 40 de ani. Magnitudinea sa de 4,8 grade pe scara Richter și adâncimea de doar 2,7 km au contribuit la impactul semnificativ pe care l-a avut asupra orașului.

Epicentrul, localizat la 7 km nord-nord-est de Whitehouse Station, a fost suficient de aproape pentru a afecta nu doar New York-ul, ci și zonele învecinate, de la Philadelphia până la Boston. În urma evenimentului, anumite zboruri au fost anulate, reflectând măsura de precauție luată de autorități în fața unui astfel de eveniment rar.

Experiența Laurei și a Biancăi în timpul cutremurului subliniază vulnerabilitatea pe care o simțim în fața forțelor naturii, indiferent de locul în care ne aflăm. Relatarea lor evidențiază, de asemenea, importanța reacției imediate și a verificării informațiilor în astfel de situații.

Cu toate acestea, incidentul s-a încheiat fără a raporta victime sau pagube materiale semnificative, un fapt care subliniază reziliența structurilor moderne și eficacitatea măsurilor de siguranță implementate în marile metropole.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter