in

Cum să îți recuperezi banii de la Raiffeisen Bank? Sfaturi esențiale pentru clienții afectați

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a lansat un apel către toți clienții, actuali și foști, ai Raiffeisen Bank S.A.


Apelul se face către clienții care au avut credite în moneda națională, euro sau dolari, semnate în intervalul 2006-2009 și care erau încă în derulare la data de 20 octombrie 2017. Scopul acestui demers este recuperarea unor sume de bani care le-au fost percepute în mod eronat de către instituția bancară.

După recalculări, s-a constatat că banca trebuie să returneze 1,52 milioane de euro dintr-un total de 19 milioane de euro încasați necuvenit de la debitori.

Un proces de corecție financiară

Această situație a fost scoasă la lumină în urma unor controale efectuate de comisarii , care au descoperit că, în perioada menționată, a aplicat în mod greșit calculul dobânzilor pentru creditele în lei, euro și franci elvețieni.

Prin urmare, banca a acumulat sume de bani fără just temei legal de la clienții săi. Drept răspuns la aceste descoperiri, ANPC a sancționat instituția bancară și a impus restituirea sumelor percepute în plus, o măsură confirmată ulterior și de o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Din nefericire, deși au fost rambursate aproximativ 92% din sumele datorate, există încă un procent de 8% care nu a fost returnat, întrucât anumiți clienți nu s-au prezentat pentru a-și revendica banii. Este important de subliniat că apelul ANPC se adresează tuturor persoanelor fizice afectate, inclusiv moștenitorilor acestora, indiferent de statutul actual al creditului (închis, ajuns la maturitate, executat silit, restructurat sau încă în plată).

ANPC încurajează toți cei care se regăsesc în această situație să ia legătura cu orice sucursală Raiffeisen Bank pentru a beneficia de sumele cuvenite, conform ordinului prezidențial emis. Este un gest de responsabilitate și o ocazie pentru clienți de a-și recupera fondurile care le-au fost percepute în mod necorespunzător.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter