in

Cum să te protejezi împotriva noii metode de spargere cu acid azotic, o amenințare crescândă pentru locuințe

În ultima perioadă, o nouă tehnică de spargere a ușilor de apartament a stârnit îngrijorare în rândul locuitorilor din Berlin.


Hoții au început să folosească acid azotic, un compus extrem de coroziv, pentru a forța intrarea în locuințe. Această metodă nu numai că este eficientă, dar reprezintă și un risc major pentru sănătatea oamenilor.

Acidul Azotic: O Arma Periculoasă Împotriva Securității

Tradiționalele unelte folosite de hoți, cum ar fi șperaclele și șurubelnițele, par să fie înlocuite de tactici mult mai agresive și periculoase. Acidul azotic, folosit inițial în scopuri industriale datorită proprietăților sale corozive, a devenit arma preferată a tâlharilor pentru a slăbi structura metalică a încuietorilor.

Poliția locală a observat că, înainte de a utiliza acidul, infractorii aplică benzi subțiri adezive pe ușile vizate pentru a determina dacă locatarii sunt absenți pentru o perioadă îndelungată. Dacă banda rămâne intactă, semnalează că apartamentul este nelocuit și vulnerabil.

Julian E., un rezident al zonei afectate, exprimă neliniștea generală: „Discut cu vecini care nu au fost încă victime ale hoților și se simt foarte vulnerabili. Realitatea că acidul azotic a fost folosit adaugă un strat de neputință, deoarece nu ne putem proteja eficient, chiar și cu multiple sisteme de securitate.”

Riscurile Asociate cu Acidul Azotic

Acidul azotic nu este doar o amenințare pentru securitatea fizică, ci și pentru sănătatea oamenilor. Inhalarea vaporilor poate cauza probleme respiratorii severe, iar contactul cu pielea poate duce la arsuri grave. Christian Wittenburg, un cercetător la Universitatea Hamburg, subliniază agresivitatea acidului:

„Reacția de oxidare pe care o provoacă acidul azotic este extrem de periculoasă pentru metale, dizolvându-le rapid. Eliberarea gazelor toxice în timpul acestui proces este un alt motiv de îngrijorare, deoarece acestea nu trebuie inhalate sub nicio formă.”

Pentru a combate aceste riscuri, Wittenburg recomandă măsuri imediate în cazul expunerii: „Dacă intrați în contact cu un acid, inclusiv cu acidul azotic, e mereu o idee bună să spălați imediat zona afectată cu multă apă și să căutați asistență medicală.”

În timp ce autoritățile depun eforturi pentru a prinde infractorii, locuitorii sunt sfătuiți să fie mai vigilenti și să adopte măsuri suplimentare de securitate. Folosirea camerelelor de supraveghere, sistemelor de alarmă avansate și participarea la programele de vecinătate vigilentă pot ajuta la prevenirea acestor incidente neplăcute.

Prin urmare, pe măsură ce metodele infractorilor devin tot mai sofisticate, este esențial ca fiecare individ să fie conștient de riscurile la adresa securității personale și să acționeze în consecință pentru a-și proteja locuința și pe cei dragi.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter