in

Cutremur puternic zguduie o metropolă importantă. Panica s-a instalat imediat!

Pe coasta de nord-est a Statelor Unite, un cutremur de suprafață a adus neliniște și tensiune în rândul locuitorilor, de la New York până în Boston.


Seismul, cu o magnitudine inițială de 4,8, a fost resimțit puternic în mai multe orașe importante, provocând o stare de alertă printre autorități și cetățeni.

Magnitudinea și Efectele Cutremurului

Cutremurul, având epicentrul în statul New Jersey, la aproximativ 7 km nord-nord-est de Whitehouse Station, a zguduit clădirile și a indus o stare de spaimă în rândul populației. Magnitudinea inițială de 4,8 a fost ajustată de către Institutul Geologic American (USGS) la 4,7, pentru ca mai apoi să fie readusă la valoarea inițială de 4,8.

Adâncimea cutremurului, inițial estimată la 1 kilometru, a fost de asemenea revizuită, stabilindu-se la 4,7 kilometri. Aceste corecții subliniază complexitatea și dinamica monitorizării seismice.

Locuitorii din New York, Philadelphia, și până la Boston au simțit efectele seismului, care a avut loc la ora locală 10:23. Instituțiile de stat și serviciile de urgență au fost prompt mobilizate pentru a evalua situația și a asigura siguranța cetățenilor.

Guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, a anunțat activarea centrului de operațiuni de urgență, solicitând populației să apeleze la numărul de urgență 911 doar în caz de reală nevoie. Într-o manieră similară, guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a comunicat că seismul a fost resimțit în întregul stat și că echipa sa lucrează la evaluarea impactului și eventualelor daune.

Sursa Informația Zilei

Răspunsul Autorităților și Reacțiile Populației

Reacția autorităților a fost una rapidă și coordonată, încercând să minimalizeze panică și să ofere asistență unde este necesar. Până în momentul de față, poliția din New York (NYPD) a raportat că nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale semnificative. Aceasta este o veste încurajatoare, dat fiind că regiunea nord-est a Statelor Unite nu este frecvent afectată de cutremure de această magnitudine.

Este de remarcat faptul că, deși cutremurele sunt rare în această zonă a , în luna februarie a anului 2023, un alt seism, cu magnitudinea de 3,8, a avut loc în Buffalo, New York.

Acesta a fost considerat cel mai puternic înregistrat în zonă în ultimii 40 de ani, până la evenimentul actual, care reiterează faptul că fenomenele naturale imprevizibile pot apărea în orice moment.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter