in

Facebook în centrul atentiei! Noua funcție de urmărire a linkurilor

Facebook lansează o nouă funcție care ridică semne de întrebare în ceea ce privește confidențialitatea datelor utilizatorilor.

Facebook în centrul atentiei! Noua funcție de urmărire a linkurilor

Denominată „istoric linkuri” (link history), această caracteristică, deja implementată în aplicațiile pentru iOS și Android, a stârnit o serie de dezbateri aprinse referitoare la modul în care sunt utilizate și colectate datele personale.

, în noua sa actualizare, a introdus funcția de istoric link-uri, care, implicit activată, urmărește toate linkurile accesate de utilizatori. Potrivit sursei Gizmodo, acest lucru include toate linkurile accesate prin browserul mobil, cu excepția celor din conversațiile Messenger, pentru o perioadă de 30 de zile. Această colectare de date are ca scop personalizarea reclamelor afișate utilizatorilor, potrivit companiei.

Facebook argumentează că noua funcție este un instrument util pentru a păstra într-un singur loc toate activitățile de navigare, evitând astfel pierderea oricărui link important. Mai mult, prin activarea acestei funcții, Facebook poate folosi datele pentru a îmbunătăți reclamele pe toate platformele sale.

Utilizatorii, totuși, nu sunt lăsați fără opțiuni. Ei au posibilitatea de a dezactiva această funcție. În momentul dezactivării, Facebook promite să șteargă istoricul de linkuri într-un termen de 90 de zile. Cu toate acestea, la momentul actual, această funcție nu este încă disponibilă la nivel global, urmând să fie lansată în curând.

Dezactivarea funcției: Ce înseamnă pentru utilizatori?

La dezactivarea funcției istoric linkuri, istoricul va fi șters imediat, iar linkurile accesate anterior nu vor mai fi disponibile. Facebook susține că, odată cu dezactivarea, istoricul nu va mai fi salvat sau folosit pentru îmbunătățirea reclamelor pe tehnologiile . Procesul de ștergere poate dura până la 90 de zile.

Pentru cei interesați să afle mai multe despre această actualizare, informații suplimentare pot fi găsite în politica de confidențialitate a Meta.

Recent, Meta a făcut un alt pas înainte în tehnologie, introducând noi asistenți inteligenți care răspund la întrebările utilizatorilor, folosind modelul de inteligență artificială Bing, dezvoltat de Microsoft în colaborare cu OpenAI.

Facebook, în calitate de lider în inovația digitală, continuă să evolueze, adaptându-se nevoilor și preocupărilor utilizatorilor săi. În timp ce noile caracteristici pot aduce beneficii semnificative, ele ridică, de asemenea, întrebări esențiale legate de echilibrul dintre utilitate și confidențialitate. Numai timpul va arăta cum va naviga Facebook în aceste ape adesea tulburi ale tehnologiei digitale.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter