in

Facturile la energie electrică cresc semnificativ! Cum sunt afectați românii

Românii vor fi confruntați cu o creștere semnificativă a costurilor la energie electrică în cursul acestui an.

Facturile la energie electrică cresc semnificativ! Cum sunt afectați românii

Această creștere vine ca un efort de a acoperi cheltuielile crescute ale distribuitorilor și transportatorilor de energie.

Unul dintre cei mai mari producători de din România și-a informat deja clienții despre această majorare a prețurilor. În termeni concreți, acest lucru înseamnă că prețul per kilowatt/oră va crește de la 0,25 de lei la 0,28 de lei.

Primele notificări referitoare la această creștere au fost deja trimise clienților. Acest lucru este consecința directă a majorărilor tarifelor de distribuție și transport, care, potrivit Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), au crescut în medie cu 1,5% pentru transport și 3,4% pentru distribuție. În anumite zone, aceste majorări pot ajunge chiar și la 6%.

Pentru a ilustra impactul acestei creșteri, să luăm ca exemplu o factură tipică de 150 de kilowatti/oră. În prezent, la un tarif de 0,25 lei pe kilowatt/oră, clientul plătește 37,5 lei doar pentru distribuție. După aplicarea noilor tarife, aceeași factură va costa aproximativ 39 de lei pentru distribuție, reflectând o creștere considerabilă.

Distribuitorii de energie argumentează că această majorare a tarifelor este necesară pentru a susține dezvoltarea și modernizarea rețelelor.

Această nevoie de investiții în infrastructura de distribuție este crucială pentru asigurarea unui serviciu de calitate și pentru a face față cerințelor tot mai mari de energie.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter