Frații Dedeman investesc în creșterea Vrancart. Un pas strategic pe piața bursieră
in

Frații Dedeman investesc în creșterea Vrancart. Un pas strategic pe piața bursieră

Compania Vrancart, deținută parțial de frații Dedeman, anunță o mișcare strategică majoră pe piața bursieră, prin majorarea capitalului social.


În data de 25 ianuarie, acționarii Vrancart, unul dintre principalii producători de carton ondulat, hârtie igienică și ambalaje de carton din România, au decis majorarea capitalului social al companiei.

Această decizie strategică, luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, implică emiterea a 319,2 milioane de acţiuni noi, fiecare cu o valoare nominală de 0,1 lei, majorând astfel capitalul social de la 169,1 milioane de lei la 201 milioane de lei.

Reprezentanții Vrancart explică această mișcare prin dorința de a dezvolta societatea: „Majorarea capitalului social are la bază nevoia de dezvoltare a Societăţii, prin extinderea capacităţilor de producţie la fabricile de hârtie igienică, carton şi ambalaje, retehnologizarea acestora, cât şi angrenarea de noi proiecte relevante, în acord cu planul general de dezvoltare a Grupului.”

Frații Dedeman și impactul pe piața bursieră

Adrian și Dragoș Pavăl, prin Pavăl Holding, dețin 17,3% din totalul acţiunilor Vrancart, alături de Lion Capital (LION), fosta SIF Banat-Crişana, care deține 76% din acțiuni.

Interesant este că, în 2024, acțiunile Vrancart au înregistrat o creștere de 6,6%, fiind evaluate la 301 milioane de lei la Bursa de Valori București (BVB), conform zf.ro.

În primele nouă luni ale anului 2023, Vrancart a raportat venituri de 342 milioane de lei, marcând o scădere comparativ cu cele 410 milioane de lei înregistrate în perioada similară a anului precedent. Totodată, profitul net al companiei a fost de 8,88 milioane de lei, ușor sub cifra de 9,1 milioane de lei raportată la 30 septembrie 2022.

Această majorare de capital deschide noi orizonturi pentru Vrancart și grupul , indicând o tendință de creștere și dezvoltare în sectorul industrial și pe piața de capital.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter