in

Huawei se aventurează în Universul VR! Un nou competitor pentru Apple Vision Pro

Gigantul tech Huawei se pregătește să facă un pas important în lumea realității virtuale.


Compania își propune să lanseze un nou headset de realitate virtuală (VR) spre sfârșitul anului 2024, marcând un pas semnificativ în evoluția sa tehnologică.

, recunoscută pentru inovațiile sale în tehnologie, plănuiește să intre pe piața VR cu un dispozitiv de ultimă oră. Acest nou headset se așteaptă să concureze direct cu Apple Vision Pro, un produs revoluționar al Apple ce combină realitățile augmentată (AR) și virtuală (VR).

Se preconizează că headset-ul Huawei va include un procesor de vârf și un sistem inovator de disipare a căldurii cu ajutorul unui ventilator intern, o caracteristică similară cu cea a produsului Apple.

Huawei nu este străină de domeniul realității virtuale. Honor, un fost sub-brand al Huawei, a fost implicat în dezvoltarea tehnologiei pentru headset-uri de realitate mixtă. Cu toate acestea, detalii specifice despre hardware-ul acestor dispozitive nu au fost încă făcute publice.

Peisajul Competitiv în Tehnologia VR

Piața dispozitivelor VR și AR este în continuă expansiune. Alți giganți tehnologici precum Samsung lucrează la propriul headset de realitate extinsă (XR), numit „Infinite”, programat pentru lansare în a doua jumătate a anului 2024.

Xiaomi, un alt jucător important pe piața smartphone-urilor, a prezentat Wireless AR Glass Discovery Edition, un headset ce funcționează cu cipul Snapdragon XR 2 Gen 1 de la Qualcomm, în cadrul MWC 2023. Acest dispozitiv sprijină conținut AR și VR.

De asemenea, Oppo a lansat Oppo Air Glass 2, un dispozitiv de „realitate asistată” ce cântărește doar 38g și oferă o serie de funcții inovatoare.

Huawei, împreună cu alte companii de renume, își consolidează poziția într-o piață tehnologică în plină evoluție. Cu toate acestea, succesul acestor inițiative va depinde de capacitatea lor de a inova și de a se adapta la cerințele și așteptările în continuă schimbare ale consumatorilor.

Lansarea headset-ului VR al Huawei nu este doar un pas înainte pentru companie, ci și un indiciu al direcției în care se îndreaptă tehnologia viitorului.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter