in

Lansarea noilor monede în curând! Comemorare și omagiu adus eroilor naționali

Spania se pregătește pentru o schimbare semnificativă în sistemul său monetar cu introducerea unor noi monede în circulație începând cu 12 martie.


Anunțul făcut de Fabrica Națională de Monetărie și Stampile (FNMT) marchează începutul unei noi etape, cu reînnoirea motivelor comemorative pe aversele a trei milioane de monede, destinată atât înlocuirii celor deteriorate, cât și actualizării imaginii naționale pe acestea, conform noticiasdenavarra.com.

O schimbare vizuală impresionantă

Noile monede vor aduce un omagiu bogăției culturale și istorice a Spaniei, dar și a Uniunii Europene. Fiecare monedă va avea o față națională specifică, reprezentând un stat membru UE, cu o nouă emisie de doi care va reflecta acest simbolism comun.

Aceste piese bimetalice și bicolore vor avea un design atrăgător, cu un diametru de 25,75 milimetri, o grosime de 2,20 milimetri și o greutate de 8,50 grame, fiind formate din nichel acoperit cu alamă la interior și cupru cu nichel la exterior. Marginea lor va fi decorată cu caneluri fine și o inscripție gravată, specifică fiecărei națiuni.

Lansarea: un moment de sărbătoare culturală

Monitorul Oficial de Stat (BOE) a confirmat data lansării oficiale pentru 12 martie, într-un eveniment ce va onora patrimoniul arhitectural și cultural al Spaniei. În mod special, va fi celebrat Patio de las Doncellas din Real Alcázar din Sevilla, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, marcând astfel continuitatea unei tradiții începute în 2010 de FNMT de a comemora monumentele și locurile reprezentative din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Această serie de monede nu numai că celebrează monumente istorice, ci și momente importante din istoria Spaniei. Printre acestea se numără și o nouă monedă dedicată Poliției Naționale, marcând 200 de ani de la înființarea acesteia.

Cu 1,5 milioane de bucăți puse în circulație, această monedă va purta emblema Poliției Naționale, încadrată de legenda „POLIȚIA NAȚIONALĂ 1824-2024” și „„, împreună cu cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene.

Cetățenii interesați să adauge aceste piese la colecțiile lor sau să le utilizeze în tranzacții pot face acest lucru vizitând sucursalele Băncii Spaniei începând cu luna martie. Este un moment de mândrie națională și un simbol al unității și diversității culturale europene.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter