in

Mari surprize la Casa de Pensii în 2024. Pensiile cresc semnificativ datorită noii formule de calcul

Schimbare semnificativă în ceea ce privește pensiile în România, având un impact major asupra anumitor categorii de pensionari.


Aceste modificări, prezentate de Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Publice (CNPP), sugerează o majorare considerabilă a pensiilor, începând cu anul 2024.

Conform declarațiilor lui Daniel Baciu, este de așteptat ca pensionarii români să beneficieze de majorări substanțiale ale pensiilor. De exemplu, un profesor pensionar, cu un stagiu de cotizare extins și un număr mare de puncte de contributivitate, ar putea vedea o creștere a pensiei de peste 1.500 de lei. În prezent, acest profesor primește o pensie de 6.563 de lei, care, după aplicarea noii formule de calcul, va ajunge la 8.216 lei, reprezentând o majorare totală de aproximativ 1.653 de lei.

Impactul noii formule de calcul

Această creștere este rezultatul unei noi formule de calcul a pensiilor, care include și puncte de fidelitate ca stimulent pentru cei care aleg să rămână activi pe piața muncii. Cu noile ajustări, punctul de pensie va crește cu 13,8%, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar pensiile vor fi recalculare începând cu 1 septembrie 2024.

Punctele de fidelitate au fost introduse pentru a încuraja pensionarii să continue activitatea profesională. Aceste puncte au un impact financiar semnificativ, contribuind substanțial la creșterea pensiei. Daniel Baciu a subliniat că fără aceste puncte, pensia unui profesor ar fi fost mult mai mică, evidențiind astfel importanța acestor ajustări.

Modificările aduse sistemului de pensii din România reprezintă o schimbare semnificativă, cu impact pozitiv asupra unor categorii de . Aceste ajustări, în special introducerea punctelor de fidelitate, sunt menite să recompenseze și să motiveze pensionarii să rămână activi profesional, contribuind astfel la un stil de viață mai bun și la securitatea financiară a seniorilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter