Modernizarea transportului public din București! Sosirea noilor troleibuzelor Solaris din Polonia
in

Modernizarea transportului public din București! Sosirea noilor troleibuzelor Solaris din Polonia

Bucureștiul își modernizează flota de transport public cu adăugarea de troleibuze noi din gama Solaris, fabricate în Polonia.


, capitala României, își întâmpină cele mai noi adiții în materie de transport public: troleibuzele Solaris.

În cadrul unei mișcări îndreptate spre modernizarea și eficientizarea mijloacelor de transport, 15 troleibuze Solaris au sosit recent în Depoul Bujoreni, anunț făcut de viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Aceste vehicule, parte dintr-un lot de 100 de troleibuze contractate cu firma poloneză Solaris, vor fi în curând un element comun pe străzile Bucureștiului. Primele dintre acestea vor fi alocate liniei 61, care traversează Bulevardul Iuliu Maniu din Sectorul 6, una dintre arterele vitale ale orașului, cunoscută pentru aglomerația sa.

O așteptare de două decade se încheie

După o așteptare de peste două decenii, capitala României întâmpină în sfârșit această înnoire necesară. Conform declarațiilor viceprimarului, întreaga flotă de 100 de troleibuze va fi livrată treptat, cu un termen final estimat pentru această vară. Acest pas reprezintă o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește calitatea și confortul transportului public bucureștean.

Troleibuzele Solaris sunt dotate cu tehnologie de ultimă oră, având o autonomie de cel puțin 20 de kilometri și sunt proiectate să ofere un acces facil tuturor pasagerilor, inclusiv celor cu mobilitate redusă.

Printre facilitățile oferite se numără instalații de aer condiționat, sistem audio-video pentru informarea călătorilor, computer de bord cu funcții GPS și comunicare online, precum și prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, subliniază importanța acestei inițiative în contextul modernizării infrastructurii de transport. Acest demers nu doar că sporește confortul călătorilor, dar contribuie și la o mobilitate urbană mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul.

Introducerea acestor troleibuze noi este un pas important în direcția unui oraș mai conectat și mai accesibil pentru toți locuitorii săi.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter