in

Modificări majore în transportul public din București: Ce trebuie să știe locuitorii despre noile trasee STB

STB a anunțat recent modificări importante în cadrul rețelei de tramvaie ale capitalei, afectând trei dintre cele mai circulate linii: 5, 16 și 21.


Lucrările la Hanul Solacolu, programate să înceapă pe 14 aprilie, au impus o reevaluare a fluxurilor de trafic și a accesibilității în zonă.

Ca urmare, linia de tramvai 5 va fi suspendată pe toată durata intervențiilor. În compensare, va introduce o linie navetă de autobuz, 605, care va conecta Aeroportul Băneasa cu Piața Sf. Vineri, asigurând astfel continuitatea transportului public.

Pentru a menține legătura eficientă între diverse puncte cheie ale orașului, linia de tramvai 16 va suferi modificări. Aceasta va fi suspendată în weekenduri și va opera pe un traseu alternativ în timpul săptămânii, legând Piața Sf. Vineri de Platforma Industrială Pipera. Totodată, va fi introdusă linia 17, activă doar în weekenduri, pentru a asigura o mai bună conectare a zonelor periferice cu centrul orașului.

Măsuri de adaptare și opțiuni alternative

Pe lângă suspendarea și modificarea traseelor, STB a implementat și alte soluții pentru a minimiza impactul lucrărilor asupra locuitorilor orașului:

  • Linia navetă de autobuz 621: Aceasta va opera sâmbătă și va lega Piața Sf. Vineri de zona Doamna Ghica, urmând un traseu ce traversează artere importante precum Bd. Carol I și Șos. Colentina.
  • Funcționarea liniei 21 pe un singur fir: Tronsonul afectat este cel dintre stațiile „Hristo Botev” și „Bd. Carol I”, ceea ce poate duce la întârzieri și aglomerări, dar este necesar pentru desfășurarea în siguranță a lucrărilor de conservare.

Aceste ajustări sunt concepute pentru a asigura că locuitorii și vizitatorii capitalei pot continua să utilizeze serviciile de transport public cu cât mai puține inconveniente posibile.

Schimbările aduse rețelei de transport public din sunt vitale pentru protejarea patrimoniului cultural, dar și pentru asigurarea unui trafic urban fluent.

Cetățenii sunt încurajați să consulte regulat informațiile actualizate privind traseele și orarele autobuzelor și tramvaielor pe site-ul STB și prin aplicațiile de mobilitate urbană.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter