in

Ninsoare puternică în Brașov restricționează traficul pentru vehiculele grele pe DN 73A. Sfaturi pentru șoferi

Județul Brașov se confruntă cu provocări în trafic pe fondul condițiilor meteorologice severe.


Punctul critic al acestei situații îl reprezintă drumul național 73A, un segment vital care leagă localitățile Predeal și Râşnov, acum restricționat pentru vehiculele de mare tonaj, datorită căderilor masive de . Iată o relatare detaliată despre impactul ninsorii abundente asupra traficului și eforturile de menținere a siguranței pe drumurile din zonă.

Trafic în Închisoare Albastră

Pe măsură ce fulgii de nea își întind covorul argintiu peste peisaj, drumul național 73A devine scena unor restricții semnificative de trafic. Autoritățile au decis închiderea acestui segment pentru autovehiculele cu o masă totală de peste 3,5 tone, o măsură imperativă în contextul ninsorilor puternice care au măturat regiunea.

Poliția Județeană Brașov a comunicat oficial această restricție, subliniind că este o consecință directă a condițiilor meteorologice dificile.

Restricțiile, în vigoare până la ora 12.00, sunt esențiale pentru a asigura siguranța tuturor participanților la trafic. Zona afectată, situată între Predeal și Râşnov, a fost martoră la incidente în care arborii au căzut pe carosabil, creând obstacole suplimentare pentru șoferi. Aceste evenimente accentuează necesitatea măsurilor preventive luate de autorități.

Mobilizare pentru Siguranță

Răspunsul la aceste provocări meteorologice a fost prompt și eficient. Direcția Regională de Drumuri Brașov a raportat desfășurarea unei operațiuni pe scară largă, implicând 50 de utilaje de deszăpezire care au răspândit aproximativ 300 de tone de materiale antiderapante.

Această intervenție a avut loc în noaptea de duminică spre luni și a vizat, în principal, drumurile din zona montană a județelor Brașov și Covasna.

Eforturile drumarilor subliniază importanța pregătirii și adaptării la condițiile de . Ei recomandă cu insistență șoferilor să nu se aventureze pe drumuri fără a fi echipați corespunzător pentru așa condiții. Anvelopele de iarnă, distanța de siguranță adecvată și ajustarea vitezei la condițiile de drum sunt esențiale pentru a naviga în siguranță prin peisajul iernatic.

În plus, prezența polițiștilor rutieri pe sectoarele afectate joacă un rol vital în coordonarea traficului și asigurarea conformității cu recomandările de siguranță. Aceste măsuri colective reflectă un efort comun între autorități și cetățeni pentru a menține siguranța și fluiditatea traficului în condiții de iarnă severă.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter