in

Novak Djokovic se confruntă cu o pauză neașteptată înaintea Australian Open

În pragul Australian Open, numărul 1 mondial în tenis, Novak Djokovici, se confruntă cu o provocare neașteptată.

Novak Djokovic se confruntă cu o pauză neașteptată înaintea Australian Open

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a întâmpinat o dificultate neașteptată pe drumul său spre Australian Open. Într-o confruntare recentă din Cupa United, în sferturile de finală între Australia și Serbia, sârbul a cedat în fața lui Alex De Minaur, cu scorul de 4-6, 4-6. Acest eșec a venit pe fondul unor probleme la încheietura mâinii drepte, care acum îi pun în pericol prezența la primul turneu de Grand Slam al anului.

Problemă la încheietura mâinii.

Djokovic, întotdeauna combativ, nu s-a dat bătut, chiar și în condiții de durere. După meci, a mărturisit că durerile s-au intensificat, dar și-a exprimat optimismul privind recuperarea.

„Cred că nu vor fi probleme la Australian Open, am suficient timp să mă recuperez”, a declarat Djokovic cu speranță.

Goran Ivanisevic oferă clarificări

Cu toate acestea, antrenorul său, Goran Ivanisevic, a adus o perspectivă puțin diferită, recunoscând că recuperarea ar putea dura între 10 și 11 zile. Acest interval sugerează că Djokovic ar putea fi apt de joc chiar la startul competiției de la Melbourne, unde are de apărat titlul cucerit în anul precedent.

În ciuda înfrângerii neașteptate și a preocupărilor legate de starea sa fizică, antrenorul Ivanisevic a încercat să liniștească spiritele.

„Există o problemă cu încheietura mâinii lui Novak, dar cel mai important lucru este că va fi bine în 10 sau 11 zile”, a afirmat Ivanisevic, adăugând că urmează o perioadă de odihnă, urmată de antrenamente graduale.

Djokovic, care a câștigat de 10 ori la Melbourne și este cel mai titrat jucător din istoria turneului, își propune acum să câștige al 25-lea Grand Slam din carieră, stabilind un nou record. Pentru aceasta, va trebui să depășească nu numai adversarii, dar și propriile provocări fizice.

Înaintea Australian Open, fiecare mișcare a lui Djokovic va fi urmărită cu mare interes, fanii și experții sportivi analizând dacă va reuși să se ridice la înălțimea așteptărilor și să-și apere titlul, în ciuda obstacolelor întâmpinate.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter