in

Papa Francisc luptă cu bronșita în timp ce promovează pacea și justiția socială

Papa Francisc, liderul spiritual al Bisericii Catolice, se confruntă cu probleme de sănătate care îi afectează în mod evident activitatea.


În timpul unei întâlniri la Vatican, suveranul pontif a recunoscut că încă se luptă cu bolile și că bronșita îi afectează capacitatea de a-și prezenta discursurile.

În ciuda eforturilor sale de a-și menține angajamentele, Francisc a fost nevoit să ceară ajutorul unui consilier pentru a citi discursul său în timpul unei audiențe. Această situație a devenit o constantă în ultimele zile, deoarece simptomele persistente ale bolii îi afectează vocea și îl fac să tușească frecvent.

Cu toate acestea, determinarea lui Papa Francisc de a-și onora responsabilitățile este admirabilă. Desi bolnav, el și-a confirmat întâlnirile pentru acea zi, inclusiv o discuție cu cancelarul german Olaf Scholz.

Această întrevedere, deși a durat puțin mai mult de o jumătate de oră, a fost marcată de o atmosferă cordială și discuții privind probleme globale precum războiul din Ucraina și conflictele din Orientul Mijlociu.

Dialog despre pace și Justiție Socială

Întâlnirea cu cancelarul german a servit drept oportunitate pentru discuții profunde despre provocările actuale cu care se confruntă lumea. Pe lângă subiectele de securitate globală, au fost abordate și teme precum imigrația, justiția socială și necesitatea coexistenței pașnice între popoare.

Scholz a subliniat importanța acestor conversații în contextul dificil al momentului, arătând că este esențial să căutăm soluții la conflicte și să promovăm pacea în lume.

„Am discutat despre cum să aducem pacea în lumea noastră”, a declarat el, subliniind angajamentul ferm pentru găsirea unor soluții diplomatice pentru încetarea ostilităților și rezolvarea conflictelor.

Vaticanul, prin reprezentanții săi, a reiterat angajamentul său pentru promovarea păcii și rezolvarea pașnică a conflictelor globale. Discuțiile dintre Papa Francisc și cancelarul german au evidențiat preocuparea comună pentru situația din Ucraina și din Orientul Mijlociu, precum și dorința de a găsi soluții diplomatice pentru încetarea violențelor și stabilirea păcii.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter