in

Pensii majorate cu peste 60% – Nicolae Ciucă anunță beneficii semnificative pentru vârstnici

Nicolae Ciucă a anunțat că pensiile românilor au crescut cu peste 60% de când PNL se află la guvernare, din 2019.


Aceste declarații au fost făcute în cadrul ședinței Biroului Politic Național al Organizației Seniorilor Liberali, subliniind respectul și recunoștința pe care guvernul le datorează vârstnicilor.

„Vârstnicii merită tot respectul nostru pentru că pe umerii și munca lor s-a construit România de azi”, a spus Ciucă. „De când se află la guvernare, din 2019, pensiile românilor au crescut cu peste 60%. Și vom continua să arătăm aceeași grijă pentru toate nevoile seniorilor și de acum înainte.”

Ciucă a accentuat importanța sprijinului continuu pentru seniori, asigurând că Partidul Național Liberal va continua să se ocupe de nevoile acestora. Mesajul său a fost unul de încurajare și apreciere pentru munca depusă de vârstnici, promițând că respectul și sprijinul nu vor lipsi.

Procesul de recalculare a pensiilor

Un alt aspect important subliniat de a fost începutul procesului oficial de recalculare a pensiilor. În cadrul aceluiași eveniment, Marius Stanciu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a oferit detalii suplimentare despre acest proces, menționând că pensionarii vor primi deciziile de recalculare începând cu luna septembrie.

Stanciu a prezentat modelul deciziei de recalculare, explicând că aceasta va include totalul punctelor acumulate de fiecare pensionar și informații detaliate despre perioadele de cotizare. Procesul de recalculare este în desfășurare la nivelul caselor județene de pensii, fiind necesară emiterea unei ordonanțe de urgență pentru a oficializa aceste decizii, publicată recent în Monitorul Oficial.

Emitere și distribuire a deciziilor de recalculare

Conform planurilor anunțate, în perioada 15-31 august, aproximativ 4,7 milioane de decizii vor fi trimise către beneficiari. Aceasta va fi o etapă importantă pentru pensionari, care vor afla exact ce sumă vor primi la pensie începând cu luna septembrie.

Documentele de recalculare vor include date personale, punctajele acumulate și suma pensiei în plată la data de 31 august 2024. De asemenea, vor fi menționate informații despre stagiul de cotizare și un element nou: numărul punctelor de stabilitate acordate pensionarilor cu un stagiu mai mare de 25 de ani, precum și VPR-ul (Valoarea Punctului de Referință) aplicabil din septembrie.

Siguranța și echitatea recalculărilor

Un aspect important al recalculării pensiilor este asigurarea că nicio pensie nu va fi redusă în urma acestui proces. Conform articolului 144 al Legii 360, în situația în care recalculările ar duce la o pensie mai mică decât cea deja în plată, se va menține cuantumul cel mai favorabil pentru pensionar.

Această măsură asigură protecția financiară a vârstnicilor și oferă siguranță că nimeni nu va suferi pierderi financiare în urma procesului de recalculare. Marius Stanciu a subliniat acest aspect, asigurând pensionarii că deciziile de recalculare vor fi echitabile și corecte.

Angajamentul PNL față de vârstnici

Participarea lui Nicolae Ciucă la ședința Biroului Politic Național al Organizației Seniorilor Liberali a fost un prilej pentru reafirmarea angajamentului PNL față de vârstnici. „Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru ca vârstnicii din România să primească respectul cuvenit. Aveți tot sprijinul Partidului Național Liberal!” a transmis Ciucă pe Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter