in

Plăți cu cardul la poștaș: Cum transformă poșta română experiența de plată a facturilor

Serviciile poștale din România fac un salt semnificativ spre modernizare.

Poșta Română investește 16 milioane de lei în cel mai mare proiect de digitalizare al companiei

Recent, a fost anunțat un proiect ambițios care va transforma modul în care cetățenii români interacționează cu poștașul și, implicit, cu . Acest proiect, prezentat de Agenția de presă Rador și amplificat de Radio București FM, marchează un pas crucial în adaptarea la nevoile contemporane ale societății.

Pentru prima dată, românii vor avea posibilitatea de a achita facturile direct poștașului, utilizând carduri bancare. Această inovație este posibilă datorită achiziționării a 7.000 de dispozitive mobile de către Poșta Română. Dispozitivele sunt concepute pentru a procesa plățile în mod direct și instant, eliminând astfel necesitatea deplasărilor către sediile Poștei Române sau ale altor instituții financiare pentru efectuarea plăților.

Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoii de comoditate și eficiență exprimată de cetățeni, oferindu-le posibilitatea de a gestiona plățile facturilor într-un mod mult mai accesibil. Fie că este vorba de facturi pentru utilități, impozite locale sau alte tipuri de datorii, această nouă metodă de plată promite să simplifice considerabil procesul.

Primii pași și viitorul digitalizării

Proiectul a intrat în faza de testare miercuri, când a fost efectuată prima plată-test pentru a verifica funcționalitatea sistemului. Această etapă este crucială pentru asigurarea unei implementări reușite și fără probleme a noii tehnologii.

Ministrul digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, a subliniat importanța acestui proiect, descriindu-l ca fiind un „pas extrem de important” în modernizarea și digitalizarea serviciilor poștale din România. Domnul Ivan a evidențiat necesitatea unui calendar clar pentru implementarea tehnologiei, exprimând dorința ca aceasta să fie pusă în aplicare în cel mai scurt timp posibil. Această declarație reflectă angajamentul guvernului de a promova inovația și de a îmbunătăți experiența cetățenilor cu serviciile publice.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter