in

Premierul Ciolacu vrea continuarea plafonării prețurilor la alimente

Premierul României a anunțat intenția de a purta discuții cu reprezentanții lanțurilor mari de magazine alimentare pentru a decide viitorul mecanismului de plafonare a prețurilor la produsele de bază.

Premierul Ciolacu vrea continuarea plafonării prețurilor la alimente

Inițiativa vine în contextul în care inflația și creșterea prețurilor afectează puterea de cumpărare a populației.

Premierul Ciolacu și-a exprimat dorința de a iniția dialoguri cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine în săptămâna ce urmează. Scopul acestor întâlniri este de a evalua și de a stabili modalitatea de continuare a mecanismului de plafonare a prețurilor la alimentele de bază.

„Săptămâna viitoare vreau să discut și cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a prețurilor la produsele de bază”, a declarat Ciolacu.

Această măsură, considerată crucială pentru menținerea accesibilității la , are un impact direct asupra standardului de viață, în special pentru pensionari și grupurile vulnerabile.

„Pentru pensionari și nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populației”, a subliniat Premierul.

Sprijin extins și pentru sectorul agricol

Pe lângă această inițiativă, Premierul Ciolacu a anunțat și adoptarea unor noi acte normative care vizează sprijinul fermierilor. Acest plan include acordarea unei sume de 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne și bivolițe, precum și sume proporționale pentru crescătorii de porci și păsări.

Guvernul va analiza și actualizarea subvenției pentru motorina folosită în agricultură pentru anul 2024. Potrivit declarațiilor premierului, subvenția va ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru.

Aceste măsuri arată angajamentul Guvernului de a susține sectorul agricol, esențial pentru economia țării și pentru asigurarea unei alimentații stabile pentru populație.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter