in

Premierul Marcel Ciolacu anunță tichete educaționale de 500 de lei pentru copiii defavorizați

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat implementarea unui nou program de sprijin pentru copiii proveniți din medii defavorizate.

Premierul Marcel Ciolacu anunță tichete educaționale de 500 de lei pentru copiii defavorizați

Este vorba despre acordarea unor tichete educaționale în valoare de 500 de lei, destinată achiziționării de rechizite și haine pentru școală.

Această inițiativă se înscrie în eforturile guvernamentale de a reduce decalajele educaționale și a oferi un suport tangibil familiilor care se confruntă cu dificultăți financiare.

Premierul Ciolacu a subliniat importanța acestui proiect, menționând că procedurile necesare implementării acestuia au fost finalizate la nivelul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și al Ministerului Educației.

„Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinți și folosite pentru cumpărarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală”, a declarat .

Detalii despre utilizarea tichetelor

Tichetele educaționale reprezintă o măsură de sprijin concretă, care vine să completeze alte inițiative guvernamentale în domeniul educației. Premierul a menționat și continuarea programului național „Masă sănătoasă în școli”, care a avut un impact semnificativ în reducerea abandonului școlar. Pentru anul în curs, se preconizează extinderea acestui program, de la 450 la 1.000 de unități școlare.

Părinții trebuie să fie conștienți de modalitățile specifice de utilizare a tichetelor educaționale:

  • Tichetele, emise pe suport electronic, nu permit retrageri de numerar sau preschimbări în numerar.
  • Utilizarea lor este permisă exclusiv pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de sprijin educațional.
  • Unitățile afiliate nu vor putea acorda rest de bani la utilizarea tichetelor.
  • Tichetele vor fi alimentate la începutul anului școlar sau pe parcursul acestuia, cu valoarea nominală de 500 de lei.
  • Pe bonul fiscal trebuie evidențiată distinct contravaloarea produselor achiziționate care se încadrează în categoria materiale școlare.
  • Valoarea nominală a tichetelor nu poate fi diminuată în anul calendaristic în care se acordă, iar contravaloarea lor reprezintă un venit neimpozabil.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter