in

Prognoza Meteo pentru 9 martie 2024: temperaturi în crescere și vreme bună în toată țara

Prognoza meteo pentru ziua de 9 martie 2024 vine să confirme tendința de îmbunătățire a condițiilor meteorologice pe întreg teritoriul țării.


După o perioadă caracterizată de temperaturi scăzute și condiții meteo mai puțin prietenoase, Administrația Națională de Meteorologie () ne aduce vești bune.

Conform ultimelor previziuni, în ziua de Moșii de iarnă, va deveni mai blândă, cu valori termice care vor depăși mediile specifice pentru această perioadă a anului.

Cerul va fi variabil pe întreg teritoriul național, cu o preponderență a seninului în nord-est și înnorări temporare în restul țării. Există posibilitatea de precipitații sub formă de ploaie în zonele dealurilor submontane, iar la altitudini mai mari de 1.400 de metri, acestea pot fi mixte.

Noaptea nu va fi lipsită de fenomene meteo, în sud-vestul țării așteptându-se ploi slabe, însoțite de o extindere a nebulozității. Vântul, deși va sufla slab până la moderat în majoritatea regiunilor, poate prezenta unele intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali.

Temperaturi și condiții în principalele orașe

Valorile termice se vor situa într-un interval cuprins între 7 și 15 grade Celsius la maxime, în timp ce minimele vor varia între -6 și 4 grade Celsius. Este de remarcat că cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în depresiunile Carpaților Orientali, putând ajunge până la -8 grade Celsius. Fenomenul de ceață, caracteristic tranzițiilor de sezon, va fi prezent pe arii restrânse în orele dimineții și ale nopții.

Focarul atenției se îndreaptă și spre capitala țării, București, unde temperaturile vor fi semnificativ mai ridicate comparativ cu ziua precedentă. Se așteaptă maxime de până la 12 – 13 grade Celsius, cu minime care vor atinge pragul de 1 grad Celsius, într-un cadru meteorologic dominat de cer mai mult senin și vânt slab până la moderat, cu șanse reduse de precipitații.

De asemenea, previziunile detaliate pentru principalele orașe ale României oferă o imagine de ansamblu asupra condițiilor meteorologice, punând accent pe temperaturile maxime, șansele de precipitații, umiditatea și viteza vântului. De la Timișoara până la Constanța, trecând prin Cluj Napoca, Sibiu, Craiova și Iași, vremea se anunță a fi predominant plăcută, cu temperaturi agreabile și precipitații reduse, contribuind astfel la o atmosferă primăvăratică încântătoare.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter