in

Prognoza Meteo pentru Martie 2024 anunță o primăvară caldă și plăcută în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat recent prognoza meteo pentru luna martie 2024.


Potrivit acestei previziuni, România se va bucura de temperaturi medii mai ridicate comparativ cu normele specifice acestei perioade, precum și de precipitații ce se vor încadra, în mare parte, în limitele normale.

Conform datelor furnizate de , primăvara își intră în drepturi cu temperaturi generoase pe întreg teritoriul țării.

Prognoza, elaborată cu sprijinul ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, indică o abatere pozitivă a temperaturilor medii față de media climatologică a perioadei 2004-2023. Acest fapt sugerează că martie va aduce zile mai calde decât este obișnuit pentru această perioadă a anului, o veste bună pentru toți cei care așteaptă cu nerăbdare venirea primăverii.

Meteorologii subliniază că, deși temperaturile vor fi mai ridicate, cantitățile de precipitații prevăzute pentru luna martie se vor situa în jurul valorilor normale pe majoritatea teritoriului României. Aceasta înseamnă că, deși vom avea parte de o vreme mai caldă, nu ne putem aștepta la schimbări majore în ceea ce privește umiditatea sau episodurile de ploaie.

Detalii Săptămânale: O Privire Mai Apropiată

Analiza detaliată pe săptămâni a prognozei ne oferă o imagine mai clară a ceea ce ne așteaptă. Începutul lunii martie vine cu temperaturi peste medie și precipitații scăzute, în special în regiunile vestice și nord-vestice.

Pe măsură ce luna progresează, condițiile meteorologice rămân favorabile, cu temperaturi medii crescute și cantități de precipitații apropiate de normal.

Ultima săptămână a prognozei, care ne duce până în prima zi a lunii aprilie, păstrează tendința unei primăveri blânde, cu temperaturi peste normele sezoniere și precipitații moderate.

Se pare că martie va fi o lună plăcută din punct de vedere meteorologic, cu temperaturi care mai degrabă ne amintesc de începutul verii decât de zilele reci de iarnă pe care tocmai le-am lăsat în urmă.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter