in

Sărbători fără kilograme în plus! Sfaturi de la nutriționist pentru meniuri de Crăciun echilibrate

Nutriționistul Lygia Alexandrescu oferă o serie de sfaturi utile pentru a menține un echilibru între tradiție și sănătate

Sărbători fără kilograme în plus! Sfaturi de la nutriționist pentru meniuri de Crăciun echilibrate

Pentru cei care au ținut post înainte de Crăciun, este recomandat să reintroducă treptat proteinele de origine animală în dietă, în special carnea de porc, pentru a evita un șoc pentru sistemul digestiv.

Prima regulă oferită de Lygia Alexandrescu este de a mânca variat, dar în porții mici, distribuite pe parcursul mai multor mese, evitând astfel încărcarea excesivă a unei singure mese.

Pentru micul dejun, de exemplu, Alexandrescu sugerează un ou, un produs lactat sau o cantitate mică de brânză. Iubitorii de carne de porc pot consuma cantități reduse de produse reci precum tobă sau lebăr, preferabil preparate în casă, pentru a controla cantitatea de sare și grăsimi.

Atunci când produsele sunt achiziționate din comerț, nutriționistul subliniază importanța verificării etichetelor.

Produsele de calitate încep descrierea cu „carne” și conțin minimum 80% carne. De asemenea, este crucial să se acorde atenție aditivilor, evitându-se pe cât posibil potențiatorii de gust și culoare și nitritul de sodiu.

Un sfat important este de a cumpăra cantități mici, pentru a reduce risipa alimentară și pentru a evita consumul de alimente în exces. Acest lucru ajută nu numai la menținerea unei diete echilibrate, dar și la respectarea principiilor de sustenabilitate.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter

MENȚIUNE:

Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.

Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.