in

Sărbători fără kilograme în plus! Sfaturi de la nutriționist pentru meniuri de Crăciun echilibrate

Nutriționistul Lygia Alexandrescu oferă o serie de sfaturi utile pentru a menține un echilibru între tradiție și sănătate

Sărbători fără kilograme în plus! Sfaturi de la nutriționist pentru meniuri de Crăciun echilibrate

Pentru cei care au ținut post înainte de , este recomandat să reintroducă treptat proteinele de origine animală în dietă, în special carnea de porc, pentru a evita un șoc pentru sistemul digestiv.

Prima regulă oferită de Lygia Alexandrescu este de a mânca variat, dar în porții mici, distribuite pe parcursul mai multor mese, evitând astfel încărcarea excesivă a unei singure mese.

Pentru micul dejun, de exemplu, Alexandrescu sugerează un ou, un produs lactat sau o cantitate mică de brânză. Iubitorii de carne de porc pot consuma cantități reduse de produse reci precum tobă sau lebăr, preferabil preparate în casă, pentru a controla cantitatea de sare și grăsimi.

Atunci când produsele sunt achiziționate din comerț, nutriționistul subliniază importanța verificării etichetelor.

Produsele de calitate încep descrierea cu „carne” și conțin minimum 80% carne. De asemenea, este crucial să se acorde atenție aditivilor, evitându-se pe cât posibil potențiatorii de gust și culoare și nitritul de sodiu.

Un sfat important este de a cumpăra cantități mici, pentru a reduce risipa alimentară și pentru a evita consumul de alimente în exces. Acest lucru ajută nu numai la menținerea unei diete echilibrate, dar și la respectarea principiilor de sustenabilitate.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter