in

Schimbări surprinzătoare în Prognoza Meteo de Revelion: Vremea devine mai caldă!

ANM a revizuit prognoza pentru noaptea de Revelion, 31 decembrie 2023, anunțând schimbări semnificative ale vremii.

Schimbări surprinzătoare în Prognoza Meteo de Revelion: Vremea devine mai caldă!Schimbări surprinzătoare în Prognoza Meteo de Revelion: Vremea devine mai caldă!

Meteorologii au anunțat o schimbare drastică a vremii în acest sfârșit de an. În majoritatea regiunilor din țară, temperaturile vor atinge valori surprinzătoare, ajungând până la 14 grade Celsius.

Această încălzire neobișnuită lasă loc de întrebări și speculații, în condițiile în care românii așteptau cu nerăbdare ninsorile specifice acestei perioade.

Conform declarațiilor meteorologului Oana Păduraru, „Anul se încheie cu temperaturi de primăvară, temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă. Astăzi, maximele vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade. În mod obișnuit, ar trebui ca temperaturile maxime să fie cuprinse între -2 și 4 grade, deci o diferență față de norme chiar de 10 și peste 10 grade”.

În zonele montane, este posibil să asistăm la câteva ninsori, însă șansele formării unui strat consistent de zăpadă sunt reduse. Chiar și la altitudini mai mari, temperaturile rămân neobișnuit de ridicate, străină de peisajul hibernal așteptat.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, situația este diferită. Deși temperaturile vor fi mai ridicate decât media obișnuită, acestea se vor apropia totuși de valorile normale pentru această perioadă. În noaptea de , locuitorii Capitalei se pot aștepta la temperaturi în jur de 0 grade Celsius.

„În Capitală ne așteptăm la o minimă termică în jurul a 0 grade, dar cu siguranță, la trecerea dintre ani, la miezul nopții, temperaturile vor fi chiar mai ridicate în toate zonele țării, inclusiv în Capitală, unde estimăm o temperatură în jurul a 4 grade”, adaugă meteorologul Oana Păduraru.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter