in

Sezon Estival 2024: Litoralul și Delta Dunării, Destinații Atractive pentru Minivacanța de 1 Mai

Cu aproximativ o săptămână înainte de 1 Mai, sezonul estival pare să înceapă cu un optimism crescut pe litoralul românesc.


Potrivit declarațiilor secretarului general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Corina Martin, mai mult de jumătate dintre cele aproape 500 de locații hoteliere de pe vor fi deschise. Aceasta vine ca o veste îmbucurătoare pentru turiștii care își doresc o escapadă la malul mării în minivacanța prelungită de Sărbătorile Pascale.

Corina Martin a subliniat că turiștii vor avea la dispoziție mii de apartamente de vacanță, alături de hotelurile deschise, pregătind terenul pentru o varietate de opțiuni de cazare. În plus, litoralul românesc va fi animat de numeroase evenimente și festivaluri. Unul dintre evenimentele majore este SUNWAVES, un festival de muzică electronică care atrage anual mii de turiști, dintre care 80% sunt turiști străini. De asemenea, va fi organizată o nouă ediție a „Festival du Bonheur”, o sărbătoare gastronomică cunoscută, care va avea loc la Mamaia.

Evenimentele nu se opresc aici. Cluburile, restaurantele și piețele din Mamaia și Constanța vor găzdui zeci de concerte și activități culturale. Vama Veche, stațiunea cu o rată de ocupare de 90% în prezent, va continua să fie o destinație populară pentru turiști.

Prognoze optimiste pentru numărul de turiști

Rezervările pentru litoralul românesc se anunță promițătoare, iar Mamaia, Vama Veche și Eforie sunt așteptate să fie în topul preferințelor turiștilor. Corina Martin speră că peste 80.000 de turiști vor alege să petreacă minivacanța de 1 Mai la mare și de Paște, când mulți români preferă să ia „Lumină de la malul mării”.

Delta Dunării, o alternativă atrăgătoare pentru turiști

În timp ce litoralul românesc se pregătește să își primească oaspeții, și Delta Dunării se anunță a fi o destinație atractivă pentru turiștii în căutare de natură și relaxare. Daniel Ilușcă, președintele Asociației Patronale Tulcea – Delta Dunării, a confirmat că pregătirile pentru noul sezon au început deja în Deltă.

Tarife variate pentru toate buzunarele

Potrivit declarațiilor lui Ilușcă, tarifele de cazare în Delta Dunării vor varia între 200 și 1.500 de lei, în funcție de serviciile solicitate de turiști. Cu porturi turistice noi și o gamă largă de evenimente planificate, Delta Dunării pare să ofere pachete turistice complete, astfel încât turiștii să se bucure de toate facilitățile necesare pentru o vacanță reușită.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter