in

Statul acordă un ajutor financiar de 500 de lei până la finalul lunii. Iată cui și în ce condiții!

Sectorul agricol din România primește un impuls financiar semnificativ, având în vedere anunțul recent despre acordarea unei sume suplimentare de 500 de lei, echivalentul a aproximativ 100 de euro, pentru fermierii activi în domeniile vegetal și zootehnic.


Această măsură, rezultatul unui demers legislativ, urmărește să ofere un suport tangibil pentru profesioniștii din acest sector esențial al economiei. Adrian Pintea, într-o intervenție la AGRO TV, a detaliat procedurile în curs și etapele preconizate pentru distribuirea acestei sume.

Proceduri în Derulare și Expectative

Fermierii români, pilonii unui sector vegetal și zootehnic de importanță majoră, sunt în așteptarea unei sume de 500 de lei, un gest de recunoaștere a contribuției lor la dezvoltarea rurală și agricolă a țării.

Adrian Pintea a explicat că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură () este în faza finală a unor controale administrative necesare. Aceste verificări, ajunse la un stadiu de finalizare de aproximativ 98%, sunt esențiale pentru declanșarea procesului de plată.

„În ceea ce privește plata acestora, indiferent dacă este vorba despre sectorul vegetal sau zootehnic, colegii de la APIA finalizează controalele administrative. Plățile vor fi efectuate imediat ce aceste proceduri administrative vor fi completate”, a afirmat Pintea.

Eforturi Pentru Suplimentarea Bugetului

Inițiativa de nu a fost lipsită de provocări. Diferențe între sumele inițial promise și fondurile disponibile au impus o reevaluare și suplimentare a bugetului destinat acestui scop. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a intervenit prompt pentru ajustarea fondurilor, astfel încât angajamentul de 100 de euro pentru fiecare fermier eligibil să fie onorat.

„Din suma alocată de MADR pentru APIA, a rezultat un cuantum mai mic decât cel promis. Însă, ne dorim să ne ținem de cuvânt, motiv pentru care MADR a luat măsuri pentru suplimentarea acestor fonduri”, a subliniat Adrian Pintea.

Estimările sugerează că plățile vor începe să fie distribuite către mijlocul sau sfârșitul lunii aprilie, marcând un pas important în susținerea continuă a fermierilor români.

Măsura de acordare a unui sprijin financiar fermierilor reflectă recunoașterea rolului vital pe care agricultura îl joacă în economia și societatea românească. Prin acest demers, statul român își reafirmă angajamentul de a investi în dezvoltarea rurală și de a asigura condiții mai bune pentru cei care lucrează în domeniile vegetal și zootehnic.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter