Taxe și impozite mărite începând cu 2024! Proprietarii de clădiri neglijate, confruntați cu majorări drastice
in

Taxe și impozite mărite începând cu 2024! Proprietarii de clădiri neglijate, confruntați cu majorări drastice

Începând cu ianuarie 2024, proprietarii de imobile din Brașov care nu au întreținut fațadele clădirilor riscă să plătească impozite majorate semnificativ.


Măsura, menită să stimuleze renovarea clădirilor vechi sau deteriorate, prevede creșteri ale taxelor de la 50% până la 500%.

Sute de proprietari se confruntă acum cu perspectiva unor impozite substanțial majorate, ca urmare a neglijării fațadelor. Acest fenomen nu este nou, dar lipsa de acțiune în pofida somăriilor și a programelor de sprijin propuse de Primăria a dus la această decizie drastică. Într-o ședință recentă a Consiliului Local, s-a stabilit că nivelul majorării impozitului va varia în funcție de gradul de degradare a fiecărui imobil.

Primăria municipiului Brașov a oferit proprietarilor posibilitatea de a accesa fonduri pentru renovarea clădirilor printr-un program special. Totuși, mulți nu au profitat de această oportunitate, ceea ce a condus la necesitatea impunerii unor majorate.

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, pentru fiecare imobil se va adopta o hotărâre specifică a Consiliului Local în legătură cu impozitarea.

Problema nu se limitează la clădiri locuite, ci include și imobile nelocuite sau în paragină, unii proprietari preferând chiar să lase clădirile în stare de degradare pentru a obține aprobarea demolării.

Taxele majorate vor afecta o varietate de cartiere, de la zonele istorice până la cele rezidențiale și industriale, reflectând un efort comprehensiv al administrației locale de a aborda această problemă la nivelul întregului oraș.

Această măsură subliniază nevoia unei implicări mai active a comunității în conservarea patrimoniului urban. Prin stimularea renovării, administrația locală nu doar că își propune să îmbunătățească aspectul orașului, dar și să conserve clădirile istorice, oferind astfel un oraș mai frumos și mai sigur pentru locuitori și vizitatori deopotrivă.

Această inițiativă poate fi un pas important spre un viitor urbanistic mai responsabil și mai estetic plăcut în Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter