in

Traficul din București: cum se clasează Capitala României în topul orașelor aglomerate la nivel Global?

Bucureștiul continuă să fie unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume, clasându-se în top 10 la nivel global și european.

Traficul din București: cum se clasează Capitala României în topul orașelor aglomerate la nivel Global?

Un studiu recent realizat de GPS Tomtom scoate în evidență amploarea acestei probleme, evidențiind timpul semnificativ petrecut de șoferii bucureșteni în ambuteiaje.

Potrivit cercetării realizate de GPS Tomtom, Bucureștiul se poziționează pe locul 8 la nivel mondial și pe locul 4 în Europa în ceea ce privește aglomerația urbană. Această situație nu este doar o neplăcere cotidiană, ci și o pierdere considerabilă de timp pentru locuitorii orașului.

În medie, un șofer bucureștean a pierdut aproximativ 150 de ore anul trecut, blocat în coloane de mașini. Aceasta înseamnă peste 6 zile petrecute la volan, în condiții de intens.

Imaginează-ți aceste cifre într-o perspectivă mai largă: pentru fiecare cursă de 10 kilometri, conducătorii auto au petrecut aproape 28 de minute blocate în trafic. Comparativ cu anul 2022, durata călătoriilor a crescut cu 20 de secunde, un semn clar că situația traficului în Capitală devine din ce în ce mai dificilă.

Un oraș în căutarea soluțiilor

Cu toate aceste statistici sumbre, există și un strop de optimism. Comparativ cu anul precedent, Bucureștiul a înregistrat o ușoară îmbunătățire, coborând de pe locul 7 pe locul 8 la nivel mondial și de pe locul 3 pe locul 4 la nivel european. Această schimbare, deși mică, sugerează că sunt eforturi în curs de desfășurare pentru a aborda problema aglomerației urbane.

Este evident că orașul se confruntă cu o provocare majoră în ceea ce privește gestionarea traficului. Aceasta necesită o abordare multi-dimensională:

  • îmbunătățirea infrastructurii,
  • promovarea transportului public
  • alternativelor mai ecologice de deplasare, cum ar fi bicicleta sau mersul pe jos.

Chiar dacă progresul este lent, este important să recunoaștem și să celebrăm fiecare pas făcut spre un mai puțin aglomerat.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter