in

Vești bune pentru economia României! Creșterea participării femeilor pe piața muncii este cheia

România se află la un moment de cotitură, având potențialul de a-și mări semnificativ Produsul Intern Brut (PIB) prin creșterea participării femeilor pe piața muncii.


Un recent studiu arată că o creștere modestă, de la 49% la 52% în rata angajării femeilor, ar putea aduce țării un plus de 8,7% la PIB, echivalentul a aproximativ 24 de miliarde de euro anual.

Această perspectivă nu numai că subliniază importanța egalității de gen pentru economia națională, dar evidențiază și oportunitățile vaste pe care România le poate valorifica prin integrarea mai eficientă a femeilor în forța de muncă. În ciuda faptului că femeile reprezintă peste 51% din populația țării, prezența lor pe piața muncii rămâne în urma bărbaților, o discrepanță ce reflectă bariere structurale și culturale în calea accesului egal la oportunități de angajare și promovare.

Estera Anghelescu, director de recrutare și branding la Kaufland România, subliniază importanța luării unor măsuri concrete în acest sens. Compania și-a manifestat angajamentul față de promovarea egalității de gen, având deja peste 73% dintre angajați femei și peste jumătate din pozițiile de conducere ocupate de acestea. Inițiativa Kaufland de a se alătura mișcării sociale #WeAreHalf vine să întărească și mai mult angajamentul companiei pentru un mediu de lucru inclusiv și egalitar.

Înfruntarea Inegalității

Pe fondul acestei inițiative, se remarcă eforturile Asociației Solidaritate și Egalitate, care, prin campania WeAreHalf, își propune să crească gradul de conștientizare privind inegalitatea de gen în România. Fondatoarea asociației, Mihaela Raluca Tudor, accentuează că egalitatea de gen nu este doar o problemă a femeilor, ci afectează întreaga societate.

Scopul este de a promova participarea activă a femeilor în economie, ceea ce ar avea un impact pozitiv nu doar asupra coeziunii sociale, dar ar contribui și la reducerea fenomenelor de violență.

Campania își propune să pună în valoare poveștile impresionante ale femeilor care au reușit să depășească barierele și să devină modele de urmat în comunitățile lor. Prin aceste eforturi, se urmărește creșterea conștientizării și combaterea stereotipurilor care împiedică realizarea egalității de șanse.

România se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește egalitatea de gen, fiind clasată pe penultimul loc în Uniunea Europeană, conform Institutului European pentru Egalitatea de Gen. Acest context evidențiază necesitatea unor măsuri urgente și coordonate pentru a îmbunătăți situația.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter

MENȚIUNE:

Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.

Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.