in

Wendy’s inaugurează primele restaurante în România: Ce noutăți aduce gigantul fast-food

Wendy’s, unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante fast-food din lume, a anunțat recent intrarea sa pe piața din România.


Concurent de renume pentru KFC și McDonald's, Wendy's își extinde astfel prezența globală, vizând deschiderea de noi restaurante în țara noastră începând din 2025.

Această mișcare strategică face parte dintr-un plan amplu de extindere europeană, compania semnând recent acorduri similare și cu francizați din Irlanda.

Wendy's nu se oprește doar la România și Irlanda în procesul său de expansiune europeană. Compania, cu sediul în Columbus, Ohio, a reintrat pe piața din Regatul Unit în 2021, și are în plan deschiderea a 50 de noi restaurante aici până la sfârșitul acestui an. În decursul următorului deceniu, Wendy's urmărește să deschidă sute de restaurante în toată Europa, consolidându-și astfel poziția de lider în industria .

Președintele pe internațional al The Wendy's Company, E.J. Wunch, a declarat: „Continuăm călătoria în a deveni un brand cu o importanță globală sporită, iar Europa este o piață de creștere strategică, cu prioritate ridicată pentru a extinde prezența Wendy la nivel internațional. Pentru a ne accelera impulsul, ne concentrăm pe construirea de relații cu francizații care împărtășesc ambiția noastră de a crește și să extindă amprenta restaurantelor Wendy's pe tot continentul.”

Planurile pentru România

România reprezintă o piață nouă și promițătoare pentru Wendy's. Compania are în plan să deschidă restaurante în țara noastră din 2025, urmărind să aducă pe piață produsele sale emblematice precum hamburgerii pătrați pregătiți la comandă, salatele proaspăt preparate, chili, cartofi copți și desertul Frosty. Logo-ul său, fetița roșcată cu codițe, este deja celebru la nivel global și va deveni în curând familiar și pentru consumatorii români.

Decizia de a intra pe piața din România vine într-un moment de creștere economică și de schimbare a obiceiurilor de consum ale românilor, care devin tot mai deschiși la noi experiențe culinare și la branduri internaționale. Wendy's va aduce nu doar produse alimentare de calitate, dar și o cultură a serviciilor rapide care a făcut-o celebră în întreaga lume.

Istoria și Succesul Wendy's

Fondată în 1969 de Dave Thomas, Wendy's s-a remarcat rapid prin produsele sale inovatoare și calitatea constantă. Brandul este renumit pentru hamburgerii săi pătrați, o caracteristică distinctivă care a captat atenția consumatorilor. În plus, Wendy's se mândrește cu salatele sale proaspete și alte produse unice care au contribuit la succesul său de peste 50 de ani.

Astăzi, Wendy's și francizații săi angajează sute de mii de oameni în peste 7.000 de restaurante din întreaga lume. Anul trecut, compania a raportat un profit brut de 1,3 miliarde de dolari și venituri de 2,18 miliarde de dolari, cifre care subliniază stabilitatea și potențialul de creștere continuă a brandului.

Puncte Cheie ale Succesului Wendy's:

  • Hamburgerii pătrați: Pregătiți la comandă, aceștia au devenit un simbol al brandului.
  • Salatele proaspăt preparate: Oferind opțiuni sănătoase într-o industrie dominată de produse prăjite.
  • Desertul Frosty: Un desert emblematic care a cucerit generații întregi.

Wendy's își propune să aducă aceeași calitate și inovație și pe piața din România, oferind consumatorilor o nouă alternativă în segmentul fast-food.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter