in

3.000 de posturi în domeniul securității: Oportunitate pentru tinerii pasionați de poliție, jandarmerie și pompieri

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat, în data de 23 aprilie, campania de înscriere la școlile sale postliceale, punând la dispoziție aproape 3.000 de locuri.

3.000 de posturi în domeniul securității: Oportunitate pentru tinerii pasionați de poliție, jandarmerie și pompieri

Începând cu data de 24 aprilie, tinerii pot începe să se înscrie pentru concursurile de admitere care vizează cele 2.880 de locuri disponibile în școlile postliceale.

Dintre acestea, cea mare parte, respectiv 1.340 de locuri, sunt alocate Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, județul Prahova. Celelalte locuri sunt repartizate astfel:

  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca: 300 de locuri
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea: 240 de locuri
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani: 350 de locuri
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni: 350 de locuri
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești: 300 de locuri

Înscrierile se pot realiza online și vor fi deschise până la data de 14 mai 2024. Sesiunea de admitere se va desfășura în perioada aprilie-iulie a acestui an.

Procesul de înscriere și etapele de selecție

Procesul de înscriere este detaliat și implică trimiterea cererilor de înscriere în format electronic către unitățile de recrutare ale inspectoratelor județene de poliție, jandarmerie sau pentru situații de urgență. Acestea trebuie să fie adresate în funcție de specialitatea pentru care optează candidații: poliție, poliție de frontieră, jandarmi sau pompieri.

Cererile pot fi trimise inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul 24 aprilie – 14 mai 2024. Vezi mai mule informații aici.

Candidații trebuie să țină cont că pot alege să se înscrie doar la o singură școală postliceală a MAI. După trimiterea cererii, fiecărui candidat i se va atribui un cod unic de identificare.

Documentele necesare pentru întocmirea dosarului de recrutare trebuie depuse până la data de 21 mai. În aceeași zi, va avea loc și evaluarea psihologică a candidaților, precum și soluționarea contestațiilor, dacă este cazul.

Probele de evaluare și evaluarea medicală

Candidații vor trebui să susțină două tipuri de probe în cadrul procesului de admitere.

Prima, proba de evaluare a performanței fizice, se va desfășura în perioada 25-31 mai 2024 și este obligatorie pentru toți candidații. Această probă se desfășoară în centrele zonale de selecție și nu poate fi contestată sau reexaminată.

A doua probă, evaluarea cunoștințelor, va avea loc în data de 15 iunie 2024. Aceasta constă într-un test grilă care va cuprinde subiecte de limba română, limbă străină, legislația specifică MAI și educație civică și cetățenească.

Examinarea medicală a candidaților se va desfășura în intervalul 19 iunie – 12 iulie 2024. Rezultatele finale ale procesului de admitere vor fi publicate online și la sediul unităților de învățământ pe data de 19 iulie 2024.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter

MENȚIUNE:

Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.

Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.