in

Acord semnificativ între România și SUA în domeniul muncii și pensiilor

Un pas mare pentru drepturile lucrătorilor români și americani.

Acord semnificativ între România și SUA în domeniul muncii și pensiilor

Ministrul Muncii din România a făcut un anunț de amploare: un acord istoric între România și Statele Unite ale Americii, ce va aduce schimbări semnificative pentru cetățenii români care au lucrat sau lucrează în .

Acest acord, așteptat de ani de zile și rezultat al negocierilor intense, va intra în vigoare din 2024.

Conform declarațiilor oficiale, acordul între România și SUA prevede recunoașterea reciprocă a perioadelor de muncă și dreptului la pensie. Acesta va permite totalizarea perioadelor lucrate în ambele țări pentru calculul pensiilor, facilitând astfel accesul la drepturile de pensie, indiferent de locul de rezidență al beneficiarilor.

„Perioadele de muncă și dreptul la pensie, recunoscute reciproc în România și SUA. Legea de ratificare a Acordului dintre #România și #SUA privitor la recunoașterea reciprocă a perioadelor de muncă și a dreptului la #pensie a fost promulgată,” a declarat Ministrul Muncii.

Prin acest acord, se va asigura evitarea dublei contribuții la sistemele de asigurări sociale și eliminarea riscului ca un lucrător să nu fie acoperit de niciun sistem de asigurări sociale. Pentru lucrătorii detașați, acordul prevede exceptarea reciprocă de la plata contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în statul unde sunt detașați.

Documentul acoperă, pentru România, legile privind pensiile și ajutoarele pentru deces din sistemul public de , precum și legile ce reglementează contribuțiile de asigurări sociale de sănătate. Acest acord marchează un moment important în istoria colaborării bilaterale dintre cele două țări, deschizând noi oportunități pentru cetățenii români și americani.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter

MENȚIUNE:

Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.

Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.