in

Alertă medicală în Iași! Primul caz de coinfecție Gripă-COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase

Confruntare cu dubla amenințare. Gripa și COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Alertă medicală în Iași! Primul caz de coinfecție Gripă-COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” devine scena unei confruntări medicale intense. Managerul unității, dr. Florin Roşu, a dezvăluit recent un caz alarmant: primul pacient diagnosticat cu o coinfecție de și .

Această descoperire vine într-un moment în care spitalul se luptă cu un val tot mai mare de infecții respiratorii.

Dr. Roşu a precizat că, în prezent, în secția de terapie intensivă, care dispune de doar nouă locuri, se află pacienți cu nevoi medicale complexe, majoritatea fiind cazuri grave de gripă.

În plus, spitalul are în grijă și pacienți pediatrici, confruntându-se cu diverse boli specifice copilăriei.

Lupta continuă: Creșterea cazurilor și măsuri de prevenție

Pe lângă grija pentru pacienții actuali, creșterea cazurilor de COVID-19 adaugă o nouă presiune asupra resurselor spitalului. Dr. Roşu subliniază importanța vaccinării antigripale și a evitării spațiilor aglomerate ca măsuri preventive esențiale.

De asemenea, managerul spitalului atrage atenția asupra necesității consultării unui medic specialist pentru tratamente adecvate, descurajând folosirea remediilor neautorizate.

Metoda PCR, recunoscută pentru fiabilitatea sa, a confirmat prezența gripei în cazurile actuale. Acest fapt subliniază gravitatea situației, întrucât metoda PCR este considerată standardul de aur în diagnosticarea infecțiilor respiratorii.

Spitalul se află într-o cursă contra cronometru pentru a asigura îngrijirea adecvată pentru toți pacienții, în special pentru cei cu cazuri complexe, cum ar fi coinfecția de gripă și COVID-19. Cu resurse limitate și un număr în creștere de pacienți, echipa medicală de la „Sf. Parascheva” face față provocărilor zilnice, luptând să mențină sănătatea comunității.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter