in

Creșteri salariale de până la 36% pentru directorii din învățământul preuniversitar

Guvernul României a adoptat o hotărâre semnificativă, influențând direct veniturile unei categorii specifice de bugetari.


Ministerul Educației, într-o mișcare considerată drept un răspuns la nevoile stringente ale sectorului, a propus stabilirea unor de bază distincte pentru fiecare funcție de conducere, grad și categorie de unitate de învățământ preuniversitar.

Această inițiativă vine ca o soluție la discrepanțele salariale observate până acum în rândul directorilor, directorilor adjuncți, contabililor șefi și secretarilor șefi cu nivel de studii superioare.

În urma acestei hotărâri, directorii și directorii adjuncți din învățământul preuniversitar vor beneficia de o creștere semnificativă a salariului brut.

Comparativ cu decembrie 2023, creșterea medie brută totală atinge un procent impresionant de 36%. Pe lângă aceasta, personalul didactic va primi un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10%, iar în anumite cazuri, va fi posibilă acordarea unei gradații de merit, ce reprezintă un plus de 25%.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a subliniat eforturile de a elimina inechitățile salariale, precizând că salariile de bază ale funcțiilor didactice de conducere vor fi acum peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuție cu dirigenție.

Acest lucru nu numai că asigură o recunoaștere meritată a responsabilităților și provocărilor specifice acestor roluri, dar și contribuie la motivarea și atragerea de talente în sistemul educațional.

Pentru anul în curs, creșterea brută medie în luna ianuarie pentru directori și directori adjuncți este estimată la 30%. Această majorare salarială este complementată de sporul de suprasolicitare neuropsihică și, după caz, de gradația de merit.

Ajustările salariale sunt văzute ca un pas necesar pentru a asigura un sistem educațional robust, capabil să răspundă exigențelor și provocărilor contemporane.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter