in

Creșteri salariale semnificative pentru directorii de școli. Un nou proiect în dezbatere

Ministerul Educației a anunțat recent o inițiativă majoră care vizează modificarea structurii salariale în învățământul preuniversitar.

Creșteri salariale semnificative pentru directorii de școli. Un nou proiect în dezbatere

Un proiect aflat acum în dezbatere publică prevede o creștere semnificativă a salariilor de bază pentru directorii și directorii adjuncți din școli. Potrivit proiectului, această creștere va fi, în medie, de peste 36% brut, reprezentând un pas important în soluționarea inechităților salariale din sistem.

Ministerul explică raționamentul din spatele acestor schimbări: „Prin proiectul de hotărâre de Guvern, reparăm inechitățile salariale în ceea ce privește funcțiile didactice de conducere din sistemul de preuniversitar (director, director adjunct, contabil-șef, secretar-șef).”

Mai mult, se menționează că, în comparație cu salariul brut din decembrie 2023, creșterea brută medie totală pentru acest an va fi de peste 36%, cu o creștere medie în luna ianuarie de 30%.

În cadrul proiectului se subliniază că „pentru eliminarea inechităților existente în decembrie 2023 referitoare la salariile funcțiilor didactice de conducere s-a aplicat principiul conform căruia salariile de bază ale acestor funcții să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuție cu dirigenție„.

Detaliile salariale sunt și ele specificate: „Pentru funcțiile de conducere de director în luna ianuarie 2024 este un salariu de bază minim de 10.590 lei și un salariu de bază maxim de 11.242 lei, diferența între acestea fiind de 652 lei, iar în luna iunie 2024 este un salariu de bază minim de 11.260 lei și un salariu de bază maxim de 11.812 lei, diferența între acestea fiind de 552 lei”.

Această inițiativă marchează un pas înainte semnificativ în direcția echității salariale în educație, reflectând o apreciere crescută pentru rolul vital pe care directorii și directorii adjuncți îl joacă în sistemul de învățământ.

Cu aceste schimbări, își propune să aducă un echilibru mai bun în recompensarea eforturilor depuse de cei aflați în poziții de conducere în școli, într-un context în care educația continuă să fie o prioritate națională.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter