in

Guvernul român redimensionează administrația. Reducerea posturilor în Ministerul Familiei și Cercetări

Guvernul a anunțat intenția de a desființa 57 de posturi din cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.


Această acțiune face parte dintr-un proces mai amplu de reorganizare a administrației centrale, care vizează reducerea birocrației și creșterea eficienței în activitatea guvernamentală.

Ministerul condus de Natalia Intotero va suferi o reducere semnificativă a personalului, de la 230 la 173 de posturi.

Această măsură vine într-un context în care Guvernul își propune să optimizeze funcționarea instituțiilor, concentrând resursele umane și financiare acolo unde sunt cel mai necesare. Prin eliminarea acestor posturi, se urmărește obținerea unei structuri administrative mai suple și mai eficiente, care să servească mai bine nevoilor cetățenilor.

Un pas către reducerea birocrației

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța continuării procesului de reorganizare a administrației centrale în vederea reducerii birocrației și a eficientizării activității guvernamentale.

Decizia de a reduce posturile în cadrul Ministerului Familiei și al altor instituții guvernamentale reflectă angajamentul de a crea un mediu de lucru mai dinamic și mai adaptat nevoilor societății. Prin diminuarea numărului de posturi, Guvernul își propune să optimizeze utilizarea resurselor și să asigure o cheltuire mai eficientă a fondurilor publice.

În paralel cu reducerea posturilor la , Guvernul a hotărât să elimine și 11 posturi din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Acest demers are ca scop crearea unei structuri administrative mai eficiente și mai bine adaptate cerințelor actuale din domeniul cercetării și inovării.

Prin această măsură, se urmărește consolidarea capacității ministerului de a susține și promova inițiativele de cercetare și inovare în beneficiul dezvoltării societății.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter