in

Kiev sub Asediu! Predicții sumbre pentru 2025 în conflictul Ucrainean

Conform unei analize recente publicate în Washington Post, perspectivele Ucrainei se învăluie în umbra unei posibile catastrofe.

Kiev sub Asediu! Predicții sumbre pentru 2025 în conflictul Ucrainean

Predicția alarmantă subliniază o eventuală Ucraină sub jugul Rusiei, fie militar, fie politic, un scenariu ce ar pune NATO și UE în fața unei Rusii extinse la granițele lor.

O astfel de situație nu doar că ar diminua, dar chiar ar putea pune capăt supremației globale a Statelor Unite.

Expertul militar Jack Watling, din cadrul Institutului pentru Studii Strategice de la Londra, atrage atenția asupra unei posibile deteriorări progresive a forțelor ucrainene în 2024, culminând cu un colaps în 2025, în timp ce Rusia își intensifică operațiunile militare.

Recent, Congresul SUA a aprobat un buget impresionant de 1,66 trilioane de dolari, din care 64 de miliarde de dolari sunt destinați ajutorului militar pentru , oferind o rază de speranță. Între timp, pe frontul ucrainean, armata rusă și-a recăpătat inițiativa, realizând progrese teritoriale semnificative, în ciuda pierderilor masive de personal și echipament.

Lupta pentru supremație aeriană și problema muniției

Situația actuală este zguduitoare: conform serviciilor secrete americane, rușii au suferit pierderi de peste 315.000 de militari, în timp ce ucrainenii, conform ministrului rus al Apărării și estimărilor New York Times, au pierdut aproape 200.000 de militari.

Mai mult, Ucraina se confruntă cu o scădere alarmantă a numărului de obuze trase zilnic, de la 7.000 în vara lui 2023 la doar 2.000 la sfârșitul aceluiași an, în timp ce rușii trag 10.000 de obuze zilnic.

Un aspect crucial al conflictului este bătălia pentru controlul spațiului aerian, unde dronele au devenit instrumente esențiale.

Generalul de brigadă în rezervă al armatei americane, Mark Arnold, subliniază rolul crucial al dronelor în operațiuni, iar rușii par să aibă un avantaj net în acest domeniu. Lipsa munițiilor occidentale ar putea duce la o ruptură a frontului ucrainean de către armata rusă.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter