in

Marea Britanie intensifică sprijinul pentru Ucraina! 200 de rachete antiaeriene trimise în confruntarea cu agresiunea rusă

În urma unui atac aerian de proporții al Rusiei, Marea Britanie își întărește sprijinul pentru Ucraina prin furnizarea a aproximativ 200 de rachete antiaeriene ASRAAM.

Marea Britanie intensifică sprijinul pentru Ucraina! 200 de rachete antiaeriene trimise în confruntarea cu agresiunea rusă

Acest gest reprezintă o replică decisivă la agresiunea rusă și subliniază angajamentul Regatului Unit de a susține militar .

Ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, a subliniat într-un comunicat recent angajamentul ferm al Marii Britanii de a susține Ucraina în fața „barbariei ruse”. Declarând că președintele rus, Vladimir Putin, „testează apărarea ucraineană și determinarea Occidentului”, Shapps a îndemnat lumea liberă să se unească și să-și intensifice eforturile de sprijinire a Ucrainei în lupta sa cu Rusia.

Rachetele ASRAAM, proiectate inițial pentru lansare aer-sol din avioane de luptă precum Eurofighter Typhoon sau F-35, au fost adaptate pentru utilizare în sisteme antiaeriene de la sol. Aceste sisteme au fost deja furnizate armatei ucrainene, sporind astfel capacitatea de apărare a țării în fața atacurilor aeriene rusești.

Atac aerian masiv al Rusiei asupra Ucrainei

Recent, Rusia a efectuat un atac de mare amploare cu drone și rachete asupra unor ținte ucrainene, inclusiv în zonele Kiev, Liov, Odesa, Dnipro, Zaporojie și Harkov. Scopul declarat de Moscova a fost acela de a lovi instalații ale complexului militar-industrial ucrainean, aerodromuri militare, depozite de muniții și amplasamente ale trupelor ucrainene și mercenarilor străini. În urma acestui atac, cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 160 au fost rănite.

În ciuda intensității atacului, Ucraina a reușit să doboare 114 din cele 158 de rachete și drone lansate de Rusia. Acest ultim asalt aerian rusesc marchează un an dificil pentru Ucraina, în care țara a trebuit să facă față eșecurilor contraofensivei sale din vară și revenirii în ofensivă a trupelor rusești.

Ca răspuns la sprijinul internațional pentru Ucraina, Rusia a raportat că a doborât trei rachete tactice HARM lansate de armata ucraineană. Rachetele HARM, furnizate de SUA, sunt utilizate pentru distrugerea radarelor și sistemelor de apărare antiaeriană.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter