in

Podul Grant se redeschide pentru traficul auto și tramvaiele 41, marcând finalul restricțiilor

După o perioadă îndelungată de restricții și așteptări, vestea redeschiderii Podului Grant pentru circulația vehiculelor și tramvaielor aduce un suflu de ușurare pentru locuitorii și șoferii din Capitală.


Închis parțial pentru lucrări de reabilitare și consolidare, podul a fost un punct nevralgic al traficului urban, provocând disconfort și întârzieri semnificative.

Podul, care leagă două părți importante ale orașului și servește ca arteră principală pentru numeroase rute de transport, a fost parțial închis pentru a permite lucrările de reparație necesare.

Această porțiune, vitală pentru fluidizarea traficului din zona Crângași spre Turda, a fost închisă mai bine de jumătate de an, timp în care s-a lucrat intens pentru a asigura siguranța și stabilitatea structurii. Începând cu ora 11, restricțiile se ridică, și astfel, vehiculele vor putea circula din nou fără impedimente pe acest segment.

Un aspect demn de remarcat este și reluarea circulației tramvaielor liniei 41, un mijloc de transport în comun crucial pentru mobilitatea urbană. Această schimbare vine ca o veste bună pentru mulți călători care se bazează pe acest traseu pentru deplasările zilnice.

Lucrări în Desfășurare și Impactul Asupra Traficului

Cu toate că porțiunea principală a lucrărilor de reabilitare și-a atins scopul, evitându-se riscul prăbușirii, lucrările la structura de rezistență a podului sunt departe de a fi finalizate.

Autoritățile estimează că va mai dura cel puțin un an până la completarea acestora. Cu toate acestea, se asigură că faza următoare a proiectului nu va mai avea un impact semnificativ asupra circulației, o veste care aduce optimism în rândul șoferilor și rezidenților din zonă.

De-a lungul perioadei de restricții, pasajul Barasab a preluat un flux suplimentar de aproximativ 10.000 de vehicule zilnic, adăugându-se la cele 60.000 care îl tranzitează în mod obișnuit. Această situație a tensionat și mai mult traseele alternative, evidențiind importanța vitală a Podului Grant în gestionarea traficului urban.

Provocări Financiare și Viitorul Lucrărilor

Desfășurarea lucrărilor nu a fost lipsită de provocări, în special pe partea financiară. Municipalitatea se confruntă cu dificultăți în achitarea sumelor datorate constructorului, având plăți restante semnificative.

Până în prezent, au fost efectuate plăți în valoare de 13 milioane de lei, dintr-un total necesar de 64 de milioane de lei. Soluționarea acestei situații depinde de aprobarea unui nou proiect de buget de către consilierii generali, un pas esențial pentru continuarea și finalizarea lucrărilor.

Redeschiderea Podului Grant reprezintă nu doar un pas înainte în modernizarea infrastructurii capitalei, ci și o lecție despre importanța planificării atente și gestionarea eficientă a resurselor financiare în proiectele majore de infrastructură. În timp ce circulația își reia cursul normal, privirile se îndreaptă acum către etapele următoare ale proiectului, cu speranța unei finalizări rapide și fără noi întârzieri.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter