in

Pompierii militari au intervenit la stingerea unui incendiu pe Aeroportul Henri Coanda din Otopeni

Pompierii militari din București au desfășurat un exercițiu la Aeroportul Internațional Henri Coandă București.


Pompierii au avut ca temă gestionarea unei situații de urgență ce presupunea producerea unui incendiu la o aeronavă, în timpul alimentării acesteia cu kerosen, cu pasageri la bord.

Exercițiul, desfășurat în cooperare cu Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), a avut ca scop verificarea și evaluarea procedurilor de intervenție în cazul unor situații critice de acest gen.

Desfășurarea exercițiului

Potrivit informațiilor furnizate, exercițiul s-a desfășurat într-o manieră coordonată și eficientă, implicând multiple instituții și organizații cu rol în gestionarea situațiilor de urgență.

În cadrul scenariului simulat, incendiul izbucnit la aeronava aflată în proces de alimentare cu combustibil a generat o situație de criză, cu un număr semnificativ de pasageri afectați de eveniment.

Colaborarea între pompierii militari, Compania Națională Aeroporturi București, autoritățile locale și alte entități implicate a fost esențială pentru gestionarea eficientă a situației de urgență.

Echipamentele de intervenție au fost rapid mobilizate, iar echipele de salvatori au acționat prompt pentru evacuarea pasagerilor din aeronavă și acordarea primului ajutor celor răniți.

Aplicarea Planului Roșu de Intervenție

Din cauza gravității situației, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov. Această măsură a facilitat coordonarea eficientă a eforturilor de intervenție și a asigurat o abordare integrată și coerentă în gestionarea situației de urgență.

Prin desfășurarea acestui exercițiu, pompierii militari au avut oportunitatea de a evalua și verifica modul de aplicare a procedurilor de lucru într-o situație reală de urgență.

Acest tip de exerciții este crucial pentru identificarea eventualelor lacune în pregătire și pentru îmbunătățirea capacității de reacție în fața unor situații critice.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter