in

Reforma majoră în sănătate: investiții de 11 miliarde de lei

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat recent o serie de investiții semnificative în sectorul sănătății românesc, cu un buget impresionant de 11 miliarde de lei.

Reforma majoră în sănătate: investiții de 11 miliarde de lei

Într-o declarație recentă pe Facebook, , , a împărtășit viziunea sa ambițioasă pentru viitorul sectorului sănătății din România.

Rafila a evidențiat faptul că anul 2023 a marcat începutul unor schimbări semnificative și necesare în sistemul de sănătate, punând accent pe reformarea și modernizarea acestuia.

Subliniind magnitudinea investițiilor, Rafila a specificat că 11 miliarde de lei sunt alocați pentru dezvoltarea infrastructurii vitale în domeniu. Aceste fonduri sunt destinate construcției de noi spitale, creării de centre dedicate pentru pacienții cu arsuri grave și afecțiuni oncologice, și consolidarea serviciilor de neonatologie, ambulatorii de specialitate și cabinete de medicină de familie.

Ministrul a subliniat angajamentul Ministerului Sănătății pentru „îmbunătățirea continuă a sistemului de sănătate” și asigurarea că fiecare pas este gândit pentru a răspunde nevoilor reale ale pacienților și personalului medical. El a reiterat că aceste proiecte sunt concepute pentru a aduce o schimbare rapidă și pozitivă în sistem.

Rafila a încheiat declarația sa cu un apel la unitate și colaborare, invitând pe toată lumea să contribuie la acest demers important.

„Împreună, vom construi un sistem de sănătate mai puternic și mai eficient. Așa să ne ajute Dumnezeu! La mulți ani sănătoși tuturor românilor!”, a conchis ministrul.

Aceste inițiative reprezintă un pas crucial în direcția îmbunătățirii calității vieții în România, oferind o speranță pentru un sistem de sănătate mai eficient și mai accesibil pentru toți cetățenii. Cu un accent pe infrastructură și inovație, acest plan de investiții promite să transforme fundamental modul în care serviciile medicale sunt oferite în țară.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter