in

Salariile directorilor de școală cresc semnificativ după noile majorări din educație. Iată ce salarii vor avea din ianuarie!

În Monitorul Oficial au fost publicate grilele salariale revizuite pentru angajații din învățământul preuniversitar.

Salariile directorilor de școală cresc semnificativ după noile majorări din educație. Iată ce salarii vor avea din ianuarie!

Aceste ajustări salariale aduc schimbări semnificative pentru directorii de școli, contabilii-șefi și secretarii-șefi. Conform noilor grile, salariile acestor categorii de angajați au crescut, reflectând ultimele majorări din sectorul educațional.

Salariile directorilor de școală și grădiniță

Un director de școală va câștiga, începând cu iunie 2024, un salariu de bază ce variază în funcție de tipul și mărimea instituției pe care o conduce.

Pentru o grădiniță cu un număr de 150-250 de copii, salariul va fi de 10.590 de lei, urmând să crească la 11.260 de lei.

Un director de liceu (grad II) va beneficia de un salariu de bază de 11.242 de lei, majorat ulterior la 11.812 lei.

În cazul școlilor gimnaziale, salariile variază și ele. De exemplu, un contabil-șef sau un secretar-șef la o școală cu 660-799 de elevi va avea un salariu de 7.882 de lei, cu o majorare ulterioară de 368 de lei.

Ce salarii apar în Monitorul Oficial

Grilele publicate în Monitorul Oficial evidențiază salariile de bază pentru diferite categorii de angajați din educație. De exemplu, un director al unei școli gimnaziale cu 800-1.250 de elevi sau preșcolari va avea un salariu de bază în ianuarie 2024 de 10.915 lei, majorat în iunie la 11.505 lei.

Salariile directorilor de grădinițe variază și ele în funcție de numărul de preșcolari și de programul grădiniței, cu de bază începând de la 10.590 de lei.

Majorarea salariilor poate fi văzută ca un pas important către îmbunătățirea calității educației și recunoașterea eforturilor depuse de profesioniștii din acest domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter