Sebastian Burduja intră în cursa pentru Primăria Capitalei și lansează provocarea lui Nicușor Dan
in

Sebastian Burduja intră în cursa pentru Primăria Capitalei și lansează provocarea lui Nicușor Dan

Sebastian Burduja, liderul PNL București, și-a oficializat ambiția de a candida la funcția de primar general al Municipiului București.


Cu această ocazie, a transmis un mesaj direct către actualul primar, , provocându-l să accepte competiția: „Vrei să o bați pe Firea? Trebuie să mă bați mai întâi pe mine”.

Burduja subliniază că rolul său ca președinte al filialei PNL București implică automat candidatura pentru cea mai înaltă funcție din regiune, în acest caz .

”Când ești președinte de filială trebuie să îți asumi și nu ai o asumare mai importantă decât să dai ochi în ochi cu electoratul”, a declarat Burduja în cadrul emisiunii România Politică de la Prima News.

El a subliniat necesitatea alegerilor primare, un proces standard în democrațiile avansate, menționând că Bucureștiul are nevoie de o „a treia cale, liberal”, după anii de administrație Firea și blocajele recente.

Democrația și provocarea liberală

Sebastian Burduja a punctat că, deși Nicușor Dan este primarul în funcție, acesta nu deține un titlu monarhic și nu este implicit candidatul dreptei. Criticând narativul actual și subliniind principiile democratice, Burduja insistă că într-o democrație adevărată trebuie să câștige cel mai bun candidat.

Referindu-se la candidaturile pentru sectoare, liderul PNL a menționat că partidul a decis să meargă pe propriile forțe, având candidați pentru toate sectoarele, inclusiv pentru Capitală. 

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter