in

Sprijin pentru angajați! Valoarea tichetelor de masă crește din nou în 2024

Guvernul României a luat o decizie importantă pentru angajați: o nouă majorare a valorii tichetelor de masă.


Măsura are ca scop atenuarea scăderii puterii de cumpărare a cetățenilor și oferirea unui sprijin direct pentru bugetele angajaților.

Începând cu 1 august 2023, valoarea tichetelor de masă a crescut de la 30 la 35 de lei, oferind astfel un beneficiu suplimentar angajaților în lupta cu inflația și creșterea prețurilor.

Cu toate acestea, guvernul nu se oprește aici. Din ianuarie 2024, valoarea tichetelor de masă va ajunge la 40 de lei, o creștere semnificativă care va aduce un suport adițional pentru angajații români în fața provocărilor financiare.

Impactul majorării asupra veniturilor angajaților

Creșterea valorii tichetelor de masă va avea un impact semnificativ asupra veniturilor angajaților. Un angajat cu normă întreagă va putea beneficia de 880 de lei lunar, reprezentând o sumă semnificativă care va contribui la acoperirea cheltuielilor cu mâncarea la locul de muncă.

De asemenea, prin derogare de la normele metodologice, valoarea nominală a tichetelor de masă de până la 40 de lei pe zi va fi aplicată și în primele două luni ale semestrului II al anului 2024, adică în luna august și septembrie.

Această decizie vine în sprijinul angajaților și le facilitează cheltuielile cu hrana în timpul programului de lucru, oferindu-le mai multă flexibilitate și beneficii palpabile.

Majorarea valorii tichetelor de masă reprezintă un pas important al guvernului pentru a face față provocărilor economice recente, inclusiv războiul din Ucraina și liberalizarea prețurilor la energie. Această inițiativă are ca obiectiv atenuarea impactului acestor evenimente asupra cetățenilor și susținerea bugetelor familiilor românești.

Tichetele de masă oferă angajaților posibilitatea de a achiziționa alimente și băuturi în magazinele și restaurantele partenere, contribuind la îmbunătățirea calității vieții lor.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter