in

Tabere gratuite pentru tineri: Ministerul Familiei oferă peste 15.000 de locuri în programul dedicat studenților și copiilor

Natalia Intotero, a făcut anunțul mult așteptat în cadrul celebrării Zilei Naționale a Tineretului.

Tabere gratuite pentru tineri: Ministerul Familiei oferă peste 15.000 de locuri în programul dedicat studenților și copiilor

Peste 15.000 de locuri vor fi disponibile în taberele organizate pentru tineri și copii în acest an.

Cu această inițiativă, Ministerul își propune să ofere oportunități de recreere și educare pentru tineretul din diverse categorii sociale.

Cu un accent deosebit pe incluziune și egalitate, vine în întâmpinarea nevoilor diverse ale tinerilor, oferind 15.000 de locuri în tabere care vizează categorii variate de beneficiari. a subliniat că aceste tabere sunt destinate nu doar studenților, ci și tinerilor cu dizabilități, olimpici, proveniți din familii monoparentale sau din medii defavorizate, precum și copiilor orfani cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

Ministrul a subliniat importanța acestor tabere în dezvoltarea tinerilor și a menționat că în cadrul lor se vor învăța principalele deprinderi de viață. Această abordare holistică nu doar oferă recreere, ci și sprijină formarea caracterului și a abilităților practice necesare în viața de zi cu zi.

Parteneriate pentru o acoperire extinsă

Inițiativa Ministerului Familiei este susținută și de parteneriatele cu alte instituții și organizații. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Direcțiile Județene de Tineret și Sport, precum și Patriarhia Română se numără printre acești parteneri care contribuie la organizarea și desfășurarea taberelor destinate tinerilor.

De asemenea, o mențiune specială a fost făcută pentru Programul de Tabere „ARC 2024”, care reprezintă un efort comun între Ministerul Familiei și alte instituții pentru a include copiii din Diaspora și comunitățile istorice. Aceste programe demonstrează angajamentul pentru acoperirea cât mai largă a nevoilor tinerilor și a diversității lor.

Susținerea și încurajarea tinerilor

Ministrul Natalia Intotero a subliniat și alte inițiative destinate tinerilor, precum concursul național de proiecte, creditele Family Start și Student Invest, și programul FIV. Toate acestea reprezintă eforturi menite să ofere sprijin și să încurajeze implicarea activă a tinerilor în diferite domenii, fie ele sociale, economice sau culturale.

De asemenea, prin programe precum selecția delegaților de tineret pentru Proiectul „Delegat de Tineret la Națiunile Unite”, Ministerul oferă oportunități unice de dezvoltare personală și implicare în probleme globale.

În încheierea mesajului său, ministrul Natalia Intotero a subliniat că Ploieștiul, desemnat Capitala Tineretului din România pentru anul 2024, reprezintă un simbol al angajamentului față de tineret și progres. Această desemnare evidențiază importanța acordată proiectelor și inițiativelor care vizează tineretul și construirea unui viitor mai bun pentru această generație și cele viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter