in

Taxe si impozite cu reducere de 10% doar cu un click! Cum le poți plăti mai ușor?

Ghișeul.ro, platforma electronică lansată de Guvernul României, a devenit un jalon important în modernizarea administrației publice.

Taxe si impozite cu reducere de 10% doar cu un click! Cum le poți plăti mai ușor?

Platforma Ghișeul.ro, inițiativă emblematică a digitalizării serviciilor publice în România, a atins un reper semnificativ: 2 milioane de utilizatori înregistrați până pe data de 10 ianuarie 2024. Acest succes anunțat de Ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, reprezintă un salt uriaș în facilitarea accesului cetățenilor la serviciile administrative.

Dincolo de numărul impresionant de utilizatori, platforma a procesat 227.007 tranzacții în intervalul 1-9 ianuarie, cu o valoare totală de peste 83,6 milioane de lei. Aceste cifre nu doar că ilustrează eficiența și popularitatea platformei, dar confirmă și tendința creșterii încrederii cetățenilor în serviciile digitale oferite de stat.

„Cheia digitalizării administrației este livrarea unor platforme informatice ușor de folosit și eficiente”, a declarat ministrul Bogdan Ivan, subliniind astfel filosofia din spatele Ghișeul.ro. Această platformă oferă o interfață prietenoasă și intuitivă, atât în versiunea web, cât și în aplicația mobilă, facilitând plata taxelor și impozitelor fără necesitatea deplasării la ghișeele fizice.

Beneficii și reduceri pentru utilizatorii Ghișeul.ro

Pe lângă avantajele evidente de economisire a timpului și evitare a aglomerației, Ghișeul.ro vine și cu o ofertă tentantă pentru utilizatori. Până la data de 31 martie 2024, românii care își achită taxele și impozitele locale prin platformă beneficiază de o reducere de 10%. Această inițiativă încurajează nu doar utilizarea serviciilor digitale, dar și respectarea obligațiilor fiscale la timp.

Utilizatorii platformei pot, astfel, să gestioneze cu ușurință și eficiență dările către stat, evitând cozile obositoare și procedurile birocratice. Acest sistem nu numai că simplifică interacțiunea cu administrația, dar demonstrează și capacitatea României de a se adapta la cerințele și așteptările cetățenilor în era digitală.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter