in

Atenționare Cod Galben! Inundații anticipate până vineri dimineața

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare de Cod Galben de viituri pentru mai multe zone din Transilvania, Banat, Crişana şi Oltenia, până vineri dimineaţa.

Atenționare Cod Galben! Inundații anticipate până vineri dimineața

Acest avertisment vine ca urmare a prognozelor meteorologice care indică posibilitatea unor fenomene hidrologice periculoase în aceste regiuni. Cu toate acestea, ce înseamnă de fapt acest și care sunt zonele afectate?

Zonele Afectate și Riscul Asociat

Potrivit specialiștilor, în intervalul specificat, se așteaptă viituri rapide, creșteri de debite și niveluri ale apelor, cu posibile depășiri ale cotelor de atenţie, pe mai multe cursuri de apă din zece bazine hidrografice.

Printre acestea se numără Someșul Mic, Crișul Negru, Crișul Alb, Arieșul, Mureșul, Bega, Timișul, Pogănișul, Bârzava, Carașul și Nera, precum și afluenții acestora. Este important de reținut că fenomenele hidrologice prognozate pot fi mai intense pe râurile mici din județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Implicațiile și Măsurile de Precauție

În contextul acestei atenționări, există riscul creșterii nivelului apelor și al viiturilor, ceea ce poate duce la inundarea unor zone și la afectarea bunurilor și a vieților oamenilor. Este esențial ca autoritățile locale și populația din zonele vizate să fie pregătite și să ia măsuri de precauție.

Printre aceste măsuri se numără monitorizarea constantă a situației, evacuarea preventivă a persoanelor din zonele de risc, protejarea bunurilor și adoptarea unui comportament prudent în fața riscului de .

Atenționarea Cod Galben emisă de INHGA reprezintă un avertisment important pentru zonele afectate din Transilvania, Banat, Crișana și Oltenia, cu privire la posibilele inundații și viituri.

În fața acestui avertisment, este crucial ca autoritățile și cetățenii să fie precauți și să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja viețile și bunurile.

Urmărește-ne și pe Google News

Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter