Fenomenele meteorologice anticipate includ ploi torențiale, vijelii, grindină și chiar ninsori în zonele montane, afectând mai multe regiuni din țară, inclusiv Banat, sudul Crișanei, și Transilvania.
Detalii ale fenomenelor meteorologice
Conform ANM, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, și intensificări ale vântului cu rafale între 55 și 70 km/h. În unele locuri izolate, se pot înregistra și vijelii, iar grindina nu este exclusă. Se așteaptă acumulări de apă de 20-25 l/mp, și izolat chiar peste 40 l/mp.
Pe lângă codul galben, o informare meteo de fenomene extreme a fost de asemenea emisă, valabilă de la ora 14:00 a aceleiași zile până joi seară.
Sursa: observatornews.ro
În cadrul acestui interval, vântul va avea intensificări semnificative, mai ales marți în toate zonele și miercuri în sud-est, cu viteze care pe crestele montane pot depăși 70 km/h. Începând de miercuri după-amiază, la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.
Schimbări de temperatură și prognoze locale
În București, după o zi de marți cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius, vremea se va răci considerabil, astfel că joi maximele nu vor depăși 18 grade Celsius. Această răcire a vremii va fi însoțită de înnorări și averse slabe, mai ales în prima parte a zilei de joi. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.
Prognoza meteo pentru 16 aprilie indică o scădere a temperaturilor în regiunile din vestul țării, Banat, Crişana şi Maramureş, apropiindu-se de normele caracteristice acestei perioade.
În restul țării, vremea va fi încă surprinzător de caldă pentru această dată, cu maxime care pot atinge 32-33 de grade în sud-est. Fenomenele de instabilitate atmosferică se vor accentua treptat, manifestându-se prin înnorări, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza.
Urmărește-ne și pe Google News
Rețele de socializare: Instagram, Facebook și Twitter
MENȚIUNE:
Informaţiile publicate de Vesteazilei.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ.
Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.